Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doktorundan Şafak Başa için tahliye çağrısı: Beyin kanaması riski var

Doktorundan Şafak Başa için tahliye çağrısı: Beyin kanaması riski var


Gözaltında bulunan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa‘nın doktoru Prof. Dr. Muzaffer Değertekin, Başa’nın ilaçlarının bitmesi ve mevcut sağlık durumu nedeniyle tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen ikinci dalga soruşturma kapsamında gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın sağlık durumuna ilişkin doktoru Prof. Dr. Muzaffer Değertekin açıklama yaptı. Değertekin, geçirdiği bypass ameliyatı ve sonrasında oluşan damar tıkanıklığı nedeniyle Başa’nın ikinci bir açık kalp ameliyatı planladığını, ancak operasyonun ertelendiğini belirtti.

Değertekin, hastasının kalp sağlığının ciddi risk altında olduğunu belirtti. Geçirdiği bypass ameliyatının ardından damarlarında yeniden tıkanıklık oluştuğunu ve bu durumun kalp krizi riskini artırdığını söyleyen Değertekin, Başa’nın halihazırda kullandığı kan sulandırıcı ilaçların yoğun stres ortamı nedeniyle mide veya beyin kanamasına yol açabileceğini ifade etti. Cumhuriyet’in aktardığına göre, Değertekin, gözaltında ilaçlarının bir kısmının tükendiğini de aktararak, acil tahliye çağrısında bulundu.

İBB operasyonunda yeni dalga: İSKİ Genel Müdürü ve emekli Genel Sekreter dahil 50 kişi gözaltına alındı!

Başa’nın avukatı Kerem Donat ise müvekkilinin yaklaşık 70 saattir gözaltında tutulduğunu hatırlatarak, ifade işlemlerinin uzama ihtimaline dikkat çekti. Donat, “Kendisi yarın mahkemeye sevk edilecek ancak ilk operasyonda olduğu gibi muhtemelen ifade işlemleri mesai saatlerinden sonra başlayacak. Bu da sürenin Çarşamba gününe kadar uzamasına neden olabilir” dedi.

Av. Donat, bu sürecin ve mevcut gözaltı koşullarının Şafak Başa için hayati risk yarattığını vurgulayarak, “Bu koşullar altında özgürlüğünün kısıtlanması sebebiyle olabileceklerin altından kimse kalkamaz. Geri dönüşü olmayan bir sonuçla karşılaşmadan müvekkilimin tedavi hakkı derhal sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 


Exit mobile version