Serbest Görüş Haber Merkezi
İHH, “Gazze ölüyor, ayağa kalk” sloganıyla İstanbul Üsküdar’da yürüyüş düzenledi. Dün CHP’nin “Filistin” eylemine müdahale eden polisin yardımcı olduğu yürüyüşte, tekbirler ve “Mehmetçik Gazze’ye” sloganları atıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül’den, CHP’nin Filistin yürüyüşüne ilişkin açıklama: En hafif tabiriyle provokasyon
CHP’li Çelik’ten, İstanbul Valisi Gül’e tepki: Elinizden geleni ardınıza koymayın!
CHP’nin Tünel Meydanı’ndaki Filistin yürüyüşüne polis sert müdahale etti; parti, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan; Gazze’ye destek için İsrail halkı dahil herkesi mücadele etmeye çağırdığını öne sürerken, bir gün sonra CHP’nin Filistin’e destek için Taksim’e yapacağı yürüyüşe polis müdahale etti.
Bugün ise İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) Gazze yürüyüşü yapmasına tüm izinler verildi. İHH “Gazze ölüyor, ayağa kalk” sloganıyla Fıstıkağacı Metro İstasyonu’ndan Üsküdar Meydanı’na yürüdü.
“Mehmetçik Gazze’ye”
Polisin güvenlik önlemleriyle yardımcı olduğu yürüyüşte tekbirler ve “Mehmetçik Gazze’ye” sloganları atıldı.