Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

1 Mayıs öncesi şafak operasyonları: Müvekkili arayan polis avukatın evini bastı

1 Mayıs öncesi şafak operasyonları: Müvekkili arayan polis avukatın evini bastı


1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Taksim’de kutlayacaklarını açıklayan sendikalar ve demokratik kitle örgütlerine yönelik şafak operasyonları bugün de devam etti.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da çok sayıda kişi evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

DHA, Ankara’daki operasyonun “THKP-C/Devrimci Hareket silahlı terör örgütüne yönelik” soruşturma kapsamında yapıldığını, 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini yazdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise 1 Mayıs Tertip Komitesi adına dün (29 Nisan) Taksim’e çağrı yapmak üzere düzenlenen basın toplantısında açıklamaya katılan 8 kişi ile açıklamayı paylaşan üç X kullanıcısı hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını, 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, “1 Mayıs Taksim Tertip Komitesi başlığı ile Taksim’de yasadışı gösteri için çağrı mahiyetinde paylaşılan videoda yer alan 8 şahıs ile aynı paylaşımı tekrar paylaşan 3 farklı X hesabının kullanıcılarının yakalanmasına yönelik operasyon yapıldı” denildi.

Açıklamaya katılanlar gözaltında

Gazeteci Emre Orman, basın toplantısında açıklamayı okuyan KATAŞ-Sen Başkanı Şahin Başaraner, yanındaki İnşaat-İş Örgütlenme Sorumlusu Yunus Özgür ve Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın da gözaltına alındığını duyurdu.

Orman; ESP, Devrimci Hareket, TİP, EMEP ve SOL Parti’den de çok sayıda gözaltı olduğunu yazdı.

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, eşi Gülsen Candemir ile birlikte gözaltına alındığını duyurdu.

Ev hapsindeki gazeteci gözaltında

Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, İzmir’de iki üyelerinin gözaltına alındığını yazdı. Umut Sen de İzmir ve İstanbul’da, aralarında üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Emekçi Kadınlar da üyeleri Gizem Köksal’ın gözaltına alındığını yazdı. Gebze’de gazeteci ve şair Halil Yeni ve KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi Necat Sezginer’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara’da halihazırda ev hapsinde olan gazeteci Devin Asya Açıkelli gözaltına alındı.

Sosyal medya göz altıları

Twitter topluluklarına yönelik gözaltılar da var. Meltem G. adlı bir kadın öğrenci, Çitlembik Zeyno, Lina, Kızıl Kalem, Baran Doğan adlı kullanıcılar da gözaltına alındıklarını duyurdu.

Avukatın evi basıldı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Avukat Ezgi Önalan X hesabından yaptığı paylaşımda “Bu sabah polis, müvekkilim hakkında çıkarılan yakalama kararıyla benim evimi bastı” yazdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version