Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li belediyelere “terör” soruşturması: 32 gözaltı

CHP’li belediyelere “terör” soruşturması: 32 gözaltı


CHP’li Şişli, Sarıyer, Maltepe ve Ataşehir belediyelerine “terör örgütüne finansman sağladıkları” iddiasıyla soruşturma başlatıldı, 32 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da “DHKP/C’ye belediye ihaleleri üzerinden finansman sağlandığı” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski Ataşehir ve Maltepe belediye başkan yardımcıları da bulunuyor.

Bir itirafçının ifadesi üzerine başlatılan soruşturmaya dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında, “DHKP/C terör örgütü tarafından örgüte ait kurumların ihtiyaçlarını gidermek ve örgüt adına yürütülecek faaliyetlere finansal destek sağlamak amacıyla ihtiyaç komitesi (İKOM) kurulduğu” öne sürüldü.

Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi (DHKP-C) Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Birliği ve ABD tarafından da terör örgütü sayılıyor.

Savcılık açıklamasında, Doğan K. ve Yunus B. adlı kişilerin 2014-2016 yılları arasında CHP’li Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyelerinden DHKP/C adına finansal destek talep ettiği, ayrıca “örgüt tarafından ele geçirildiği” iddia edilen Kazova Tekstil adlı firmanın 2014-2015 yıllarında Sarıyer ve Şişli belediyelerinin ihalelere girdiği belirtildi.

Yaklaşık 10 yıl önce gerçekleştirilen bu ihalelerde çocuklara dağıtılmak üzere sipariş edilen kazak ve tişörtlerin “piyasa bedeli üzerinden alındığı ve kimlere dağıtıldığının belirlenemediği” kaydedildi.

Soruşturma kapsamında ayrıca eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın “mağdur”, eski Şişli Belediye Başkanı Hasan Hayri İnönü ve eski Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Emir Sarıgül’ün ise “tanık” sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında İstanbul’un yanı sıra Samsun, Bursa ve İzmir’de de gözaltılar gerçekleştirildi. Aranan iki kişinin yurtdışında, diğer iki şahsın ise cezaevinde tutuklu olduğu tespit edildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version