Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, İmamoğlu operasyonunu eleştirdi

Ceza hukukçusu İzzet Özgenç, İmamoğlu operasyonunu eleştirdi


Prof. Dr. İzzet Özgenç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturmanın usulüne uygun yapılmadığını, hukuk zemininde yürütülmediğini ve siyasi amaç taşıdığını belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla ilgili Erdoğan’a bilgi notu gönderdi.

Özgenç notunda, İmamoğlu ve diğer ilgililer hakkındaki adli soruşturmanın hukuk zemininde yürütülmediğini vurguladı, soruşturmanın usulüne uygun yapılmadığını belirtti.

ÖNCE MÜFETTİŞLER İNCELEME YAPMALIYDI

Ünlü ceza hukukçusu Özgenç, soruşturma öncesinde belediyelerdeki iş ve işlemlerle ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin inceleme yapması gerektiğini belirtti, bu incelemelere dayalı raporlarla adli soruşturma başlatılmasının doğru olacağını açıkladı. Ayrıca Özgenç, müfettiş raporları esas alındıktan sonra savcıların suç örgütü değerlendirmesi yapabileceğini kaydetti.

SORUŞTURMANIN USULÜ DOĞRU DEĞİL

Özgenç, edindiği bilgilere göre, soruşturmada gerekli müfettiş incelemeleri ve raporlarının bulunmadığını söyledi. Özgenç, ayrıca İçişleri Bakanlığı veya İstanbul Valiliği’nden alınmış soruşturma izinlerinin de olmadığını iddia etti.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI MEDYAYA SERVİS EDİLİYOR

Özgenç, soruşturma konusu iş ve işlemler hakkında normal gazetecilik faaliyetiyle ulaşılamayacak bilgilerin televizyonlarda yayınlandığını söyledi, bu yolla soruşturulan kişilerin suçlu olduğu yönünde toplumda kanaat oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti.

YAPILANLAR HUKUKİLİĞİ ŞÜPHELİ HALE GETİRDİ

Ayrıca Özgenç, birbirinden bağımsız konuların toplu ele alınmasının soruşturmanın hukukiliğini şüpheli hale getirdiğini kaydetti. Bu durumun soruşturmanın hukuki zeminden uzaklaşmasına neden olduğunu vurguladı.

DİPLOMA SORUŞTURMASI SİYASİ AMAÇ TAŞIYOR

Özgenç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yatay geçiş ve diploma sahteciliği konusundaki soruşturmasının da siyasi amaç taşıdığını söyledi ve yatay geçiş konusunun ancak Yükseköğretim Kanunu’nun 58. maddesine göre soruşturulabileceğini belirtti.

Serbest Görüş:

 

DİPLOMA İPTALİ HUKUKA AYKIRI

Son olarak Özgenç, başsavcılığın yetkisi ve görevi olmayan bir konuda soruşturma açtığını iddia etti ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün diploma iptaline ilişkin kararının hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version