MERSİN – Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı başlatılan nöbet eylemi sürüyor. DEM Parti İlçe Eşbaşkanı Nizar Esen, kayyım uygulamasının “barışın konuşulduğu ortama yapılmış karşı hamleler” olduğunu söyledi.
Mersin’in Akdeniz İlçe Belediyesi’ne 14 Ocak’ta kayyım atanmasının ardından belediye önünde başlatılan nöbet devam ediyor. Polis ablukası altındaki belediyenin önünde sürdürülen nöbette, “Kayyım rejimi halk iradesine darbedir” pankartı açıldı. Kitle sık sık, “Kayyım darbedir, darbelere hayır”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarını attı.
Nöbette açıklama yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Akdeniz İlçe Eşbaşkanı Nizar Esen, kayyım atamalarını “hırsızlık” olarak niteleyerek bu uygulamayı kabullenmeyeceklerini belirtti. Esen, “Bizim değerlerimiz barış üzerine kurulmuş, bizim değerlerimiz eşitlik üzerine kurulmuş. Peki ya sizin değerleriniz neyin üzerine kurulu? Demokrasi ve barışın konuşulduğu bugünlerde kayyım uygulamalarını bu ortama yapılmış karşı hamleler olarak görüyoruz. Her kim barışa, demokrasiye karşı siyaset üretse dahi biz ısrarla barışı savunacağız. Hırsız olana da ‘Sen hırsızsın’ demeye devam edeceğiz” diye konuştu.
‘BARIŞ HEMEN ŞİMDİ’
Ardından konuşan 78’liler Girişimi Üyesi Nejdet Kılıç ise, “Biz Akdeniz Belediyesi’ni çalışarak kazandık, ama kayyım irademizi gasp ederek belediyeyi elimizden aldı. 40 yıla yakın bir süredir binlerce Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni kardeşlerimiz öldü. Biz barıştan yanayız. Anaların ağlamasını istemiyoruz artık. En kötü barış, en iyi savaştan daha iyidir. Bugüne kadar barışı savunduk. ‘Barış hemen şimdi’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***