Seferihisar Belediyesi’nde görevli 3 müdür ve 5 personel, 31 Ocak’ta TikTok’ta popüler olan ‘kolonya yakma’ akımını engelli bir çalışan üzerinde denedi.
ENGELLİ ÇALIŞAN YARALANDI
Şaka amacıyla, üzerine kolonya dökülen ve ateşe verilen zihinsel engelli Murat Sakarya’nın yüzünde ciddi yanıklar oluştu. ‘Efe’ lakabıyla tanınan Sakarya, Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve tedavi edilerek taburcu oldu.
Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Seferihisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ö.A. ve bir personeli gözaltına aldı. Olay yerinde bulunan diğer 3 personelin ifadeleri alındı.
PERSONELLER: “ŞAKA YAPARKEN SONUCU DÜŞÜNEMEDİK”
Belediye çalışanları, TikTok’taki akımı şaka amacıyla denediklerini ancak sonucun böyle olabileceğini düşünmediklerini belirtti. Üzgün olduklarını ifade eden personeller, olayın şaka boyutunu aşan bir duruma dönüştüğünü itiraf etti.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, süreç devam ettiği için şu an konuşmasının doğru olmayacağını belirtti. Başkan, soruşturma tamamlandığında kamuoyuna gerekli bilgilerin paylaşılacağını söyledi.
Serbest Görüş:
İKİ ÇALIŞANIN GÖREVİNE SON VERİLDİ
Seferihisar Belediyesi, olayla ilgili hızlı bir adım atarak doğrudan sorumlu iki çalışanın görevine son verdi. Belediyeden yapılan açıklamada, disiplin komisyonunun toplandığı ve soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.
Belediye yönetimi, etik ve insani değerlere bağlı kalarak hareket edeceğini vurguladı. “Hiçbir vatandaşın şüphe duymaması gerektiği” ifade edilerek, sürecin titizlikle yürütüleceği belirtildi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***