Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi: ”Son 4 yılın en düşük ocak ayı verisi gerçekleşti”

Mehmet Şimşek, yine ‘sabır’ istedi: “Enflasyonun düşmesi, fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor”


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yılın ilk enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı. Ancak programımızın diğer adımlarıyla birlikte bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefiyle uyumlu belirlediğimiz yönetilen ve yönlendirilen fiyatların da katkısıyla son 4 yılın en düşük ocak ayı verisi gerçekleşti” dedi.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre, yıllık enflasyon 81,02 olarak gerçekleşirken Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre ise yıllık enflasyon yüzde 42,12 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından enflasyon verilerine ilişkin bir paylaşım yaptı.

“Ocakta yıllık enflasyon geçen yıla göre 23 puan azalarak yüzde 42,1’e geriledi.

Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 24 ile son 38 ayın en düşük seviyesinde. Hizmet enflasyonu ise geçen yıla göre 27 puan gerileyerek yüzde 62,9 oldu.

Dönemsel etkilerle aylık enflasyon arttı. Ancak programımızın diğer adımlarıyla birlikte bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefiyle uyumlu belirlediğimiz yönetilen ve yönlendirilen fiyatların da katkısıyla son 4 yılın en düşük ocak ayı verisi gerçekleşti.

Maliye politikasındaki duruşumuz, talepteki dengelenme ve arz yönlü adımlarımızla enflasyondaki düşüş devam edecek.”

Ocakta yıllık enflasyon geçen yıla göre 23 puan azalarak yüzde 42,1’e geriledi.

Kararlılıkla uyguladığımız politikalarla temel mallarda yıllık enflasyon yüzde 24 ile son 38 ayın en düşük seviyesinde. Hizmet enflasyonu ise geçen yıla göre 27 puan gerileyerek yüzde 62,9 oldu.… pic.twitter.com/u6bHryeXUq

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) February 3, 2025

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version