Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcı, İmamoğlu’na 7 yıl hapis ve siyasi yasak istedi

Savcı, İmamoğlu'na 7 yıl hapis ve siyasi yasak istedi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İDDİANAMEDE GÜRLEK’İN MAĞDUR OLDUĞU BELİRTİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Başsavcı Akın Gürlek’in mağdur sıfatıyla yer aldığı vurgulandı.

İmamoğlu’nun katıldığı paneldeki konuşmasında, Gürlek’e yönelik suç unsuru taşıyan ifadeler kullandığı tespit edilince soruşturma başlatıldı.

GÜRLEK’İN GEÇMİŞTEKİ TERÖRLE MÜCADELESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İddianamede, Gürlek’in geçmişte terör suçlarına bakan ağır ceza mahkemeleri başkanlığı, sulh ceza hakimliği ve Adalet Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, Gürlek’in terör örgütlerinin hedefi olduğu belirtilerek, söz konusu ifadelerin, Gürlek’i hedef gösteren suçlamalar olarak değerlendirildi.

İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİ HAKARET VE TEHDİT SUÇU

İmamoğlu’nun sözleri, Başsavcı Gürlek’i hedef göstererek “terörle mücadelede yer alan kişileri hedef göstermek” suçunu işlediği gerekçesiyle suçlamalar içeriyor. Ayrıca, Gürlek’in saygınlığına zarar vermeyi amaçlayan ifadeler kullanıldığı ve bu söylemlerin düşünceyi açıklama sınırlarını aştığı belirtildi.

TEHDİT UNSURLARI GÖRÜLDÜ

İddianamede, İmamoğlu’nun ifadelerinin mağdur üzerinde korku yaratabilme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi. Bu şekilde, tehdit suçunun unsurlarının oluştuğu ve İmamoğlu’nun bu suçtan sorumlu tutulabileceği vurgulandı.

BİR DİĞER OLAYDA “YARGIYI ETKİLEMEYE TEŞEBBÜS” SUÇU

İmamoğlu’nun 27 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, bir bilirkişiyi gerçeğe aykırı şekilde hedef göstermesi ve bu kişi üzerinden yargı organlarını etkilemeye çalışması da bir başka suç olarak kayda geçti. Bu eylem, “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” olarak değerlendirildi.

İMAMOĞLU’NUN CEZA İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret”, “tehdit” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

 

Serbest Görüş:

 

KANUNİ SONUÇLAR VE YARGI SÜRECİ

İddianamede ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi uyarınca, İmamoğlu’nun kamu görevinden men edilmesi talep edildi. İddianame şu an ağır ceza mahkemesine gönderildi ve sürecin devam ettiği bildirildi.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada kendilerine tebligat gelmediğini söyledi:

“İddianame ile ilgili bize ulaşan bir tebligat yok. Bizim bilgimiz ve erişimimiz olmayan bir iddianamenin varlığı ve/veya mahkemesince kabul edilip edilmeyeceği de belli değil iken haberini yaymış olmalarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version