İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim’de DEM Parti İmralı Heyeti’nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajını okumasının ardından ilk kez konuştu.
Sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iletisini alıntılayan İmamoğlu, terörü sonlandıracak her girişimin önemine dikkat çekti.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN HELALLİĞİ ALINMALI
Ekrem İmamoğlu, “Terörü bitirecek, şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin helalliğini alacak her girişim ülkemiz adına değerlidir ve önemlidir. Bu vesileyle çağrıyı değerli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında barış ve uzlaşıya vurgu yapan İmamoğlu, sürecin sadece tek taraflı olmayacağını belirtti.
SORUMLULUK SADECE BİR TARAFIN DEĞİL
Açıklamasında önemli bir noktaya değinen İmamoğlu, “Ancak, sorumluluk sadece tek bir tarafın değil, bu ülkeyi yönetenlerin de omuzlarındadır.” dedi.
Devleti yönetenlerin de bu konuda aktif rol alınması gerektiğine dikkat çekti.
DEMOKRASİ VE HUKUK VURGUSU
İmamoğlu, açıklamalarında demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak şunları belirtti:
“Türkiye’nin gerçekten demokratik, insan haklarına ve hukuka uygun ilkelerle yönetilmesi asıl meseledir.”
CUMHURİYET FİKRİNİN TANIMI
Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet fikrinin önemiyle ilgili de bir değerlendirme yaparak şunları ifade etti:
“Cumhuriyet fikri tam da bunu tarif eder; koşulsuz tüm yurttaşlarını kapsar ve kucaklar.”
Bu kapsamda, toplumun bütün kesimlerini birleştiren bir anlayışın önemine dikkat çekti.
GEÇMİŞİN ACILARINDAN DERS ÇIKARMAK
Geçmişte yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini belirten İmamoğlu, “Hep birlikte, geçmişin acılarından ders çıkararak, ortak geleceğimizi barış içinde inşa etmek zorundayız.” dedi.
Bu sürecin ancak bir arada çalışılarak mümkün olacağını dile getirdi.
BARIŞ MESAJI
Barış içinde bir gelecek inşa etmenin önemini vurgulayan İmamoğlu, “Ortak geleceğimizi barış içinde inşa etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.
Bu mesajıyla toplumun her kesimini kapsayan bir yaklaşımı benimsedi.
Serbest Görüş:
DEMOKRATİK TÜRİYE VURGUSU
Açıklamasının sonunda Özgür ve demokratik bir Türkiye hedefini yineleyen Ekrem İmamoğlu, “Özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
Bu sürecin devam edeceğini belirterek demokrasiye olan bağlılığını yineledi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***