Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade edileceğini açıkladı.
İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmış, yaralanan beş kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.
Kazaya neden olan 17 yaşındaki Cihantimur’un kaza yerine gelen annesi Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtıkları tespit edilmişti.
Türkiye, şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını ABD’ye iletilmiş ve her iki isim de bu kapsamda yakalanmıştı.
Davanın üçüncü duruşmasında savcılık, Tok’un, oğlunu kaza sonrası yurt dışına kaçırmasıyla Türkiye’de suçunun sabit hale geldiğine karar vermişti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***