Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DİSK’ten TÜİK önünde enflasyon eylemi


ANKARA – TÜİK’in Ocak ayına ilişkin açıkladığı enflasyon verilerine dair açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’nin aylık resmi enflasyonu 140 ülkenin yıllık enflasyonundan daha yüksek” dedi

 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Ocak ayı enflasyonuna ilişkin TÜİK önünde açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada sık sık, “TÜİK elini cebimizden çek” ile “Gerçekleri açıkla ekmeğimle oynama” sloganları attı. 

 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de baskılanmış enflasyon oranlarına rağmen yine de dünyanın en kötü 10 ülkesi arasında yer aldığı bilgisini paylaşarak “Türkiye’nin aylık resmi enflasyonu 140 ülkenin yıllık enflasyonundan daha yüksek” dedi

 

‘FİYAT LİSTESİ AÇIKLANMIYOR’ 

 

TÜİK’in yayımladığı enflasyon verilerinin kimseye güven vermediğini de söyleyen Arzu Çerkezoğlu, “Bu ülkede yaşayan herkes gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğunu yaşayarak görüyor. Çünkü TÜİK neredeyse üç yıldır enflasyonu hesaplarken kullandığı fiyat listesini açıklamıyor. Hem de yargı kararına rağmen açıklamıyor. Çünkü TÜİK tam da enflasyonda ciddi yükselişin yaşanmaya başladığı Haziran 2022’den beri enflasyon hesaplamasına esas ortalama madde fiyatlarını açıklamıyor. DİSK olarak, bu ülkede yaşayan her bir emekçinin, emeklinin yaşam ve çalışma koşullarından duyduğumuz sorumluluk gereği TÜİK’in halkın ekmeğiyle oynamasına izin vermeyeceğiz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” diye belirtti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version