Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanı Tunç, kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu’nu işaret etti

Adalet Bakanı Tunç, kurultay soruşturmasında Kılıçdaroğlu’nu işaret etti


CHP kurultayına ilişkin başlatılan soruşturmaya ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir TV programındaki ifadelerinden sonra soruşturma gündeme oturmuş oldu.” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özgür Özel’in başkan seçildiği son CHP kurultayına yönelik başlatılan soruşturmaya dair açıklama yaptı.

Soruşturmanın ocak ayında başlatıldığını belirten Bakan Tunç, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına işaret etti. Tunç, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir TV programındaki ifadelerinden sonra soruşturma gündeme oturmuş oldu.” ifadelerini kullandı.

Tunç, “CHP’nin Kasım 2023’te gerçekleşen kurultayıyla ilgili olarak bir dedikodu başladı. Bu iddiaları ortaya atan yine CHP’nin mensuplarıydı. Bursa’da bir başvuru olunca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, kongrenin Ankara’da yapılması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosyayı gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı geçen ay başlattı” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN İFADELERİYLE SORUŞTURMA GÜNDEME OTURMUŞ OLDU”

Tunç şu ifadeleri kullandı:

”Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir TV programındaki ifadelerinden sonra soruşturma gündeme oturmuş oldu. Sayın Akif Hamzaçebi’nin de bu konuda beyanatı oldu.

Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ve Hamzaçebi değil birçok partili sosyal medyadan farklı açıklamalarla bu şaibe söylentileri dile getirdi.

Bazı delegelerin maddi menfaat karşılığında oyların alındığına dair iddialarda bulundular. Bu iddialar siyasi partiler kanununa göre suç teşkil ediyor. Şu an soruşturma aşamasında”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version