Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Haydar Dümen’in tüm malına çökmüşler

Haydar Dümen’in tüm malına çökmüşler


Cinsel sağlık alanındaki esprili diliyle tanınan psikiyatr Dr. Haydar Dümen ve eşi Gülten Dümen, büyük bir dolandırıcılık olayına kurban gitti. 2022’de, Haydar Dümen Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılınca eşi Gülten Dümen, maddi zorluklarla başa çıkmak için 5 katlı binalarını satmaya karar verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre Gülten Dümen, binalarını satma kararını alırken, büyük borçlar ve icra tehditleriyle karşı karşıya kaldı. Hastane masraflarını ödeyecek paraları yoktu. O sırada, Haydar Dümen’in eski eşinden olan çocukları da babalarının hastalığı nedeniyle miras peşindeydi.

KOMŞU TEFECİYE YÖNLENDİRDİ

Gülten Dümen, Silivri’deki yazlıklarında komşusu Gökhan Ataş’a 5 katlı bina için müşteri bulmasını istedi. Ataş, “Güvendiğim bir arkadaşım size borç verebilir” diyerek, tanışmalarını sağladı. Bu kişi, Silivri’de tefecilik yapan Tanju Aksu’ydu.

Gülten Dümen, Tanju Aksu ve adamı Emrah Erduvan ile bir anlaşma yaptı. Aksu, Gülten’e 5 milyon lira vererek, bina üzerindeki borçları ödeyecek ve satış işlemini hızlandıracaktı. Ancak, ödeme gerçekleşmeden işlem onaylandı.

BİNANIN SATIŞI GERÇEKLEŞMEDİ

Gülten Dümen, tapuda 30 milyon TL’lik satışa onay verdi. Ancak, parayı almadığını fark etti. Satıştan sonra, Tanju Aksu, evrak imzalatmak için evine geldi ve “30 milyon TL’yi aldım” yazılı bir belgeyi imzalattı.

Tanju Aksu, binanın borçlarını ödemek için sürekli Gülten Dümen’i oyaladı. Birçok defa, satışın yapılabilmesi için ek belgeler ve ödemeler talep etti. Aksu, Gülten’i ve şoförü Mustafa Genç’i tehdit etmeye başladı. Gülten, sürekli alacaklarını alamadan binayı satmayı kabul etti.

SİLAHLA TEHDİT VE DARP

Bir görüşme sırasında Tanju Aksu’nun adamları, Mustafa Genç’i silahla tehdit etti. Gülten Dümen bayılınca, onu zorla dışarı çıkardılar. Genç, durumu evine taşıdı, ancak şebeke hala Gülten’den alacaklarını almamıştı.

Gülten Dümen, Silivri’deki evinde eşyalarını çıkaramadan kasasının çalındığını iddia etti. Şebeke, daha önce benzer dolandırıcılık faaliyetleriyle diğer mağdurları da mağdur etmişti. Tanju Aksu ve çevresi, çeşitli taşınmazları devralarak satış işlemleri gerçekleştirmişti.

POLİSLE BAĞLANTILAR

Serbest Görüş:

 

Tanju Aksu’nun, polislerle ve yargı mensuplarıyla bağlantıları olduğu iddia edildi. Bazı tanıklar, Aksu’nun “Polis müdürleri benim arkadaşımdır” dediğini belirtti.

20 Mayıs 2024’te, tefecilik, dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla bir operasyon başlatıldı. Tanju Aksu hâlâ yakalanamadı. 7 kişi tutuklandı ve haklarında dava açıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version