Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mal varlığı ve vasiyeti açıklandı

St. Luke Hastanesi’ndeki doktoru açıkladı: ”Sayın Fethullah Gülen doğal nedenlerden vefat etti”


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vasiyeti ve maddi mirası Herkul Nağme hesabından yayınlandı. “20 Ekim 2024 tarihinde ruhunun ufkuna yürüyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 1999 yılında Türkiye’den gelirken yanında getirdiği beyaz bavul, takım elbise ve kahverengi çantası, 26 Ekim 2024 tarihinde, Hocaefendi’nin uzun yıllar yaşadığı Chestnut Retreat Center’daki odasında, Amerika’da bulunan  yakınlarının huzurunda açılmıştır.” denilen açıklamada, ‘vefatından sonra kitap telif hakları ile ilgili tasarruf yetkisini ‘Cascade Trust’ adlı vakfa devreden bir vekaletname ve kitap teliflerinden elde edilen 20.020 (yirmi bin yirmi) dolar ile yeni doğan çocuklara ve evlenen gençlere hediye edilmek amacıyla bulundurulan 12.640 (on iki bin altı yüz kırk) dolar değerinde çeyrek altın çıktığı’ aktarıldı.

Vasiyete göre kitap teliflerinden gelen 20 bin dolar ‘Cascade Trust’ Vakfı’na bırakılmış. Hocaefendi’nin cebinden şahsına ait sadece 2 bin dolar çıkmış. Onu da ‘kefen’ parası olarak ayırmış.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mal varlığı ve vasiyeti, aile fertleri ve talebelerinin huzurunda Abdullah Aymaz tarafından okundu.

“En aşağı bezden kefen alınıp…”

Fethullah Gülen, vasiyetinin ilk maddesinde, “Evvelen: Eski dernek ve yeni dernekte hizmetim esnasında dikkatime rağmen bir kısım haklar çiğnenmiş olabileceği mülahazasıyla 300 lira kadar onlara teberru edilmesi.” diyor.

İkinci maddede ise “Cüzdanımdaki paralardan, en aşağı bezden bir kefen alınıp diğerlerinin sevab beklemeden tasadduk edilmesi.” ifadelerini kullanıyor…

 

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin vasiyeti ve maddî mirası ile ilgili açıklama: pic.twitter.com/sU7mY32wRP

— Herkul (@Herkul_Nagme) October 31, 2024

Açıklamanın tamamı şöyle:

MUHTEREM FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ’NİN VASİYETİ VE MADDİ MİRASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

20 Ekim 2024 tarihinde ruhunun ufkuna yürüyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 1999 yılında Türkiye’den gelirken yanında getirdiği beyaz bavul, takım elbise ve kahverengi çantası, 26 Ekim 2024 tarihinde, Hocaefendi’nin uzun yıllar yaşadığı Chestnut Retreat Center’daki odasında, Amerika’da bulunan  yakınlarının huzurunda açılmıştır. Hocaefendi’nin kardeşleri Fazilet Korucuk ve Mesih Gülen ile akrabaları ve talebelerinden Adem Kalaç, Ahmet Kurucan, Cevdet Türkyolu, Kemal Gülen, Muhammed Yeşilyurt, Numan Yiğit ve Hocaefendi’nin uzun yıllardır yol arkadaşlığını yapan isimlerden Abdullah Aymaz Ağabey bu ana şahitlik etmiştir.

Hocaefendi’nin beyaz bavulunda günlük yaşamında kullandığı seccade, gömlek, çamaşır, havlu, mendil gibi kişisel eşyaların yanı sıra kimlik kartı ve bazı sağlık belgelerinin olduğu tespit edilmiştir.

Kahverengi çantasından ise çeşitli kişisel eşyaları, çorap, mendil, iğne-iplik kutusu, kalem, kibrit, oturum işlemleri ile ilgili belgeler, süresiz oturum kartı, vefatından sonra kitap telif hakları ile ilgili tasarruf yetkisini ‘Cascade Trust’ adlı vakfa devreden bir vekaletname ve kitap teliflerinden elde edilen 20.020 (yirmi bin yirmi) dolar ile yeni doğan çocuklara ve evlenen gençlere hediye edilmek amacıyla bulundurulan 12.640 (on iki bin altı yüz kırk) dolar değerinde çeyrek altın çıkmıştır. Bahse konu vekaletnamede geçtiği şekliyle, ‘Cascade Trust’ın kuruluş amacı, bu gelirlerin Fethullah Gülen’in fikirlerini inceleyen, uygulayan ve/veya hayata geçiren ABD veya dışında yerleşik hayır ve /veya eğitim kuruluşlarına dağıtılmasını yönlendirmektir.’

Hocaefendi’nin takım elbisesinin cebinden kefen parası olarak ayırdığı 2.000 (iki bin) doların olduğu bir cüzdan çıkmıştır. Aynı cüzdan içinde Osmanlıca yazılmış ve bazı borçlarının ödenmesini istediği bir vasiyetname de yer almaktadır. (Yakınları ve talebeleri, 1960’lı yıllarda yazıldığı tahmin edilen bu vasiyetnamede geçen isimlere, bahsedilen borçların Hocaefendi tarafından farklı zamanlarda ödendiğini tespit etmişlerdir). Vasiyetname, Abdullah Aymaz Ağabey tarafından haziruna okunmuştur.

Ayrıca ceket ceplerinde Hocaefendi’nin yanından ayırmadığı iki adet Cevşen ve bir adet köstekli saat bulunmuştur. Pantolonun cebinden ise, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nden hatıra kalan iki adet 25 kuruşluk tayinat ile bir adet Osmanlı lirası bulunmuştur.

Sonuç itibariyle Muhterem Hocaefendi’nin iki çantasından çıkanlar şunlardır:

              •           Kitap teliflerinden kalan 20.020 dolar
              •           Kefen parası olarak ayrılmış 2.000 dolar
              •           Hediye edilmek üzere 12.640 dolar değerinde çeyrek altın
              •           Yazıldığı dönemdeki borçlarının ödenmesini istediği vasiyetname
              •           Kitap teliflerini bir vakfa bağışladığını gösterir bir vekaletname
              •           1 adet köstekli saat
              •           1 adet takım elbise
              •           Kişisel eşyalar ve kimlik belgeleri

Muhterem Hocaefendi’nin değerli hatıralarına duyduğumuz derin hürmeti ifade ederek kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz.

NOT: Hocaefendi sahip olduğu kitapları, hangi müessesede bulunuyorlar ise oraya bağışladığını farklı vesilelerle sözlü olarak ifade etmiştir.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version