Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elektrik kaçağı davasında taşeron şirkete dava açılması istendi


İZMİR – Konak’ta 2 kişinin elektrikten kaynaklı yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan davanın 2’nci duruşmasında savcı, taşeron şirket hakkında da dava açılmasını talep etti. 

 

İzmir Konak’ta 12 Temmuz’da yağan sağanak yağış sırasında 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiklerine dair açılan davanın ikinci duruşması, İzmir 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Haklarında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan dava açılan 13’ü tutuklu toplam 42 sanığın dün başlayan ikinci duruşması görülüyor. 

 

Duruşma ikinci gününde sanık taşeron firma yetkilisi Halit Özpelit’in dinlenmesi ile sürdü. Özpelit, olay bölgesinde çalışma yapmadığını belirterek, “Yaptığım sözleşmeyi sonradan hatırladım kısa süreli bir çalışmamız odu. Sonra sözleşme iptal olduğunu düşünerek sözleşmem yok dedim. Konak’ta taşeronluk yapmadım. Olay yerinde çalışmadım. Konak’ta başka yerde Güzelyalı ve Karabağlar’da çalıştık. Demircan A.Ş., alt taşeron olarak bizle başka yerlerde anlaştı. Sonradan para konusunda anlaşmazlık yaşayınca sözleşmeyi sonlandırdık. Sözleşmeyi sonradan hatırladım. Demircanlar’ın yazı cevabı doğrudur. Ahmet Çelik’in beyanından bellidir. Onların işlerini bu dönemde takip eden Ahmet Çelik’tir” dedi.

 

TANIKLAR DİNLENİLDİ

 

Ardından duruşmada tanıklar dinlenildi. Olaya tanıklık eden esnaf Fatih Ufak, olay günü orada olmadığını belirterek, daha öncesinde açıkta olan kablo ile ilgili şikayette bulunduklarını söyledi. Şikayet üzerine ocak ayı başında tamir yapıldığını kaydeden Ufak, “Gdz Elektrik’i aradık geldiler. Mazgaldan önce de oluyordu. Ama yoğun duman mazgaldan sonra yaşandı. Duman çıkınca insanların başına bişey gelmesin diye yetkililere ihbarda bulundum. Hayvanlar, oradan geçerken irkilerek kaçıyordu. Ancak ölen hayvan görmedim. Hayvanlar, irkilerek kaçınca ne var diye elle dokununca oranın ısındığını gördük. Yoğun duman mazgaldan sonra oldu.”  

 

Tanıklardan Kamil Alan da, “Olay günü Özge Ceren Deniz’i gördüm bağırırken, yardıma giden İnanç Öktemay’ı yere düştüğünü gördük. Bir arkadaşımız uzanmak istedi elektrik var deyince kaçtı. Ondan sonra ne yapabiliriz diye düşündük. Biz orada görgü tanığıydık. Orada insanları yaklaştırmamaya çalıştık daha çok insan çarpılmasın diye. Olay şimdi daha çok kim haklı kim haksıza döndü” ifadelerini kullandı. 

 

Sanık avukatının “Yıllardan beri elektrik kaçağı olduğunu biliyordum” ifadesinin hatırlatıldığı Alan, “Yıllardan beri değil. Bir kaynama. Mazgaldan duman çıktığında hemen haber veriyorduk. Orada 3 tane köpeği elektrik çarptığına ilişkin duyumumuz var” dedi. 

 

Tanık Alan, “Mazgal yapılınca sorun sona erdi mi” sorusuna ise “Hayır, devam etti” sözleriyle yanıt verdi.

 

Tanıklar Abdurrahman Demirkaya, Mustafa Sarıçiçek, Nurullah Özel ve Nihat Yıldırım da bölgede uzun zamandır bu sorunun yaşandığını ve defalarca kez şikayette bulunduklarını aktardı. 

 

‘ŞİKAYETÇİYİZ’

 

Tanık ifadeleri ardından kazada yaşamını yitiren Ceren Deniz’in babasına söz verildi. Baba,”Kızım doktor olacaktı. Mezun olsaydı binlerce insanın hayatını kurtaracaktı. Burada herkes ‘görmedim, bilmiyorum’ diyor. Kimsede suç yok. Sizleri vicdana davet ediyorum” diye konuştu. 

 

İnanç Öktemay’ın ağabeyi Gökhan Öktemay İhmali olanlardan şikayetçi olduğunu dile getirerek adalet talebinde bulundu. 

 

TUTUKLULUĞUN DEVAMI İSTENDİ

 

Ardından mütaalasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı yeni bilirkişi talebini yineledi. Tutuklu sanıkların tutukluklarının devamını talep eden savcı, adli kontrollerin kaldırılamamasını ve kalan son tanığın dinlenilmesini istedi. Demircan A.Ş. ile Özpelit A.Ş. şirketleri arasındaki sözleşmede, Demircan A.Ş. yöneticisi Cenan Demircan’ın imzası bulunması nedeniyle hakkında dava açılmasını talep etti. 

 

Duruşma yarın devam edecek. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version