Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zihinsel engelli çocuğa ‘cinsel istismar’ ve ‘fuhuşa sürüklemek’ten yargılanan 3 bekçiden biri tutuklandı, ikisi tutuksuz yargılanacak!

Zihinsel engelli çocuğa ‘cinsel istismar’ ve 'fuhuşa sürüklemek'ten yargılanan 3 bekçiden biri tutuklandı, ikisi tutuksuz yargılanacak!


Adana’nın Ceyhan ilçesinde, üç bekçinin yüzde 25 zihinsel engelli 17 yaşındaki C.İ.’yi, iki sene boyunca cinsel istismara maruz bıraktığı, para karşılığı başkalarıyla cinsel ilişkiye zorladığı ve uyuşturucu kullandırdığı iddiasıyla yargılaması devam ediyor. Davanın ilk duruşmasında, sanık bekçilerden Mehmet Can D.’nin tutuklanmasına karar verildi. Diğer sanık bekçiler Mehmet Ali T. ile Fatih Ş. ise tutuksuz yargılanacak.

İddianamede, sanık bekçilerin zihinsel engelli çocuk için ‘’şahsı tanımıyoruz’’ beyanlarına karşın 480 saat telefon görüşmesi yapıldığı ve Telegram’da kendi aralarında kurdukları grupta mesajlaştıkları bilgisi yer alıyor.

Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, C.İ.’nin ailesi ve avukatları ile bekçiler Mehmet Can D. Mehmet Ali T. ve Fatih Ş. hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan sanık bekçiler, soruşturma aşamasında verdikleri ifadeleri tekrarlayarak haklarındaki suçlamayı reddetti.

Utanç davası: Üç bekçi, yüzde 25 zihinsel engelli çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ve fuhşa sürüklediği iddiasıyla yargılanacak

Fotoğrafın çekildiği arabada kendileri yokmuş

C.İ.’nin avukatları, müvekkillerinin bekçilerle arabada olduklarını söylediği fotoğrafı dosyaya sundu. Avukatlar ayrıca, sanıklara iddianamede de yer alan görüşme kayıtlarını ve Telegram mesajlarını sordu.

Sanık bekçiler, fotoğrafın çekildiği arabada kendilerinin olmadığını ileri sürdü. Sanık Mehmet Can D., görüşmelerin C.İ.’nin yaşadığı sorunlara yönelik olduğunu söylerken, diğer sanıklar görüşme yapmadıklarını dile getirdi.

Sanık bekçiler, Telegram grubundan haberi olmadıklarını iddia etti.

Tanıklardan bazıları iddiaları duyduklarını söyledi 

Savunmaların ardından, aralarında bekçilerin de olduğu tanıklar dinlendi. Tanıkların bir kısmı olayla ilgili bilgileri olmadığını söylerken, bir kısım tanık ise söz konusu iddiaları birçok kez duyduklarını ifade etti.

Bekçilerden biri tutuklandı

Tanıkların ifadelerinin ardından, C.İ.’nin avukatları, suçun işlendiğine dair güçlü bulgular olduğunu belirterek, sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Mahkeme, sanık bekçi Mehmet Can D.’nin “kaçma şüphesini” göz önünde bulundurarak tutuklanmasına karar verirken, diğer sanık bekçiler Mehmet Ali T. ve Fatih Ş.’nin adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarının devamına hükmetti.

Mahkeme, duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.

480 saati aşkın telefon görüşmesi tespit edildi 

İddianameye göre, ifadelerin üzerine soruşturmayı yürüten Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı şahısların cep telefonlarında inceleme yapılmasına karar verdi. C.İ.’nin cep telefonunda yapılan incelemede bekçi Mehmet Can D. ile 9 ayda 480 saat 38 dakika 33 saniye görüşme yapıldığını belirlendi. Ayrıca bekçi Fatih Ş. ile herhangi bir görüşmenin olmadığı ve bekçi Mehmet Ali T. ile 9 ay içerisinde 73 ve 78 saniyelik 2 görüşme yapıldığı tespit edildi.

Bununla birlikte, savcılıkta yapılan incelemede bekçi Mehmet Can D.’nin halihazırda kullandığı cep telefonu yerine başka bir cep telefonunu yetkililere teslim ettiği ortaya çıktı.

Telegram mesajlaşmaları ortaya çıktı

Aynı soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan ve cep telefonu incelenen bir başka bekçinin Telegram mesajlarındaki yazışmalar tespit edildi. Bekçilerin olduğu bir grupta yapılan yazışmalarda, “C., bekçi sevgililerimle buluşurken soğan yemeyeceğim, ağzım kokuyor diyormuş”, “Mehmet Ali ihraçla kalmaz, fuhuşa aracılık etmekten işlem görür, araya gidecek”, “C.’yi pazarlayan bekçi varmış” gibi mesajlara ulaşıldı.

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmayı geçen 5 Temmuz’da tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Bekçi Mehmet Can D. hakkında C.İ ile hiç telefon görüşmesi olmadığını beyan etmesine rağmen taraflar arasında telefon görüşmelerinin olması sebebiyle yeterli şüphe oluştuğu söylendi.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version