Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yerlikaya’nın ‘Teknofest’ paylaşımına tepki yağdı: ‘Millet birbirini kesiyor, siz festival diyorsunuz’


İstanbul Beyoğlu’nda sokakta yürüyen bir kadına cinsel saldırı girişimi ve yine aynı gün İstanbul Fatih’te iki kadının vahşice katledilmesi infial oluştururken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Teknofest paylaşımı yapmasına sosyal medyada tepki yağdı. Yerliyaka’nın paylaşımına vatandaşlar ”millet birbirini kesiyor, siz festival diyorsunuz Sayın Bakan! ” diyerek tepki gösterdi.

Fatih’te Semih Çelik’in isimli bir kasap, 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i öldürdükten yarım saat sonra, aynı yaştaki İkbal Uzuner’in başını kesip, tarihi Edirnekapı surlarından atıp ardından intihar etti. Katilin evinde bulunan resim herkesi dehşete düşürürken, Uzuner’i tıpkı resimde çizdiği gibi parçalara ayırdığı belirlendi.

Diğere yandan, aynı gün Beyoğlu’nda sokakta yürüyen bir kadına iki erkeğin cinsel saldırı girişimine maruz kaldığı anların görüntüleri de ortaya çıktı. “Cinsel saldırı” dahil çok sayıda suç kaydı olmasına rağmen serbest bırakılan Semir Tarhan ile Ömer Konu sosyal medyada gelen tepkiler üzerine tekrar gözaltın alınıp tutuklandı.

YERLİKAYA’NIN “TEKNOFEST” PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKTİ

Yaşanan olaylar vatandaşlar arasında infiale neden olurken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yapılan “TEKNOFEST” paylaşımı tepki çekti.

“Geçmişin izinde, geleceğin peşinde”#Teknofest 2024, Adana’da büyük bir coşkuyla devam ediyor.

128 kurumun yer aldığı ve bu yıl 10’uncusu düzenlenen bu etkileyici festivalde İçişleri Bakanlığı olarak:
🟥 Jandarma Genel Komutanlığı,
🟥 Emniyet Genel Müdürlüğü,
🟥 Sahil… pic.twitter.com/rdEHEUAIG9

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 4, 2024

“Türkiye’nin Huzuru” etiketiyle yapılan videolu paylaşımın altına iki binden fazla yorum yazıldı. Yerlikaya’nın söz konusu paylaşımı 4 milyondan fazla görüntüleme alırken vatandaşlar Bakan Yerlikaya’nın paylaşımına yoğun tepki gösterdi.

Gelen tepkilerden bazıları şöyle:

”REKLAMINIZ BİTTİYSE ÜLKEDEMDE Kİ OLAYLARI ELE ALIR MISIN?”

Bakan Yerlikaya, bugün sabah saatlerinde de yapılan uyuşturucu operasyonunun görüntülerini paylaştı.

Bakan Yerlikaya’nın bu gönderisinin altına da “Reklamınız bittiyse. Ülkemde ki olan olayları da ele alır mısın? Suçluları serbest bırakmak yerine ağır cezalar getirttirir misin zahmet olmazsa? Ama en çok yayın yasağı getirttirirsiniz dimi? Yazık çok yazık.”, “Kafayı çekip kadın taciz edenleri, öldürenleri de tekrar bırakmamak üzere almanızı bekleriz”, “Sayın Bakan güzel ülkemizde dün 2 tane yavrumuzun kafasını kestiler. Niye açıklama yapma gereği duymuyorsunuz?” şeklinde yorumlar yapıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version