Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni yılda memura en fazla yüzde 29 zam gözüküyor

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?


Serbest Görüş Ekonomi

10Haber yazarı Erdal Sağlam, 2025 yılında memur maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin olarak, “2025 yılı bütçesine göre yılbaşı zammının personel giderlerindeki artış göz önüne alındığında, en fazla yüzde 29 olacağı anlaşılıyor” dedi.

Yılbaşı yaklaşırken, asgari ücret, memur, işçi ve emeklilerine yapılacak zam oranlarına ilişkin tartışmalar büyümeye başladığını dile getiren Sağlam, yazısında şunları söyledi:

“TBMM’ye sunulan 2025 yılı bütçesine göre yılbaşı zammının personel giderlerindeki artış göz önüne alındığında, en fazla yüzde 29 olacağı anlaşılıyor. Bütçe gelir ve harcamalarına  bakıldığında 2025 yılı bütçe açığında sağlanacak düşüşün, yılbaşı zammını düşük tutup deprem harcamalarını azaltarak elde edileceği anlaşılıyor.

2025 yılı bütçesinde harcamalar yüzde 31.4, gelirlerin ise yüzde 41.1 oranında artması öngörülüyor. Bu hesapla da bütçe açığı 2024’e kıyasla azaltılıp, 1.9 milyar TL’de tutulmaya çalışılacak. Özet olarak söyleyecek olursak 2025 yılı bütçesinin mantığı son yıllardaki bütçelerle aynı. Çalışanların maaşlarını düşük tutup, gelir artışlarını, yani halktan alınacak vergileri yüksek tutarak bütçe açığını azaltmak üzerine kurulu. Yani yoksulluğun daha da artacağı bir yılın bütçesi daha gündemde diyebiliriz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

Exit mobile version