Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Yeni hamle anayasa değişikliğini becerse bile Erdoğan’ı tekrar nasıl seçtirecek?’

Kulis: Erdoğan seçim hazırlığına başlıyor; A takımı ve parti kadroları değişecek


Gazeteci Kemal Can, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı muhatap alarak başlattığı Kürtlerle ilgili yeni sürecin anketlerde iktidara oy kaybettirdiğine dikkat çekti. Bu noktada yeni anayasa ve Erdoğan’ın yeniden seçilme tartışmalarını hatırlatan Can, “Öyleyse bu hamle anayasa değişikliğini becerse bile Erdoğan’ı tekrar nasıl seçtirecek. Meclis aritmetiği hesaplarıyla alınan risk arasında, açıklanması zor bir oransızlık var” yorumunu yaptı.

Kemal Can sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Hem anketler hem yaygın öngörüler, sürecin, iktidara oy kaybettireceğinde hemfikir görünüyor. Öyleyse bu hamle, -anayasa değişikliğini becerse bile- Erdoğan’ı tekrar nasıl seçtirecek. Meclis aritmetiği hesaplarıyla alınan risk arasında, açıklanması zor bir oransızlık var.

Bir başka orantısızlık da Bahçeli’nin çıtasında. Eğer ikna edici ve ciddi görüntü için, bir iletişim görevi yapıyorsa, hiç de gerekli olmayan ve çok tedirgin edici yükseklikte çıkış ve devamındaki Çakıcı meselesi biraz abartılı ve amaca uyumsuz durmuyor mu?

— kemal can (@_kemalcan) October 27, 2024

Bir başka orantısızlık da Bahçeli’nin çıtasında. Eğer ikna edici ve ciddi görüntü için, bir iletişim görevi yapıyorsa, hiç de gerekli olmayan ve çok tedirgin edici yükseklikte çıkış ve devamındaki Çakıcı meselesi biraz abartılı ve amaca uyumsuz durmuyor mu?”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version