Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ mi? | “Öcalan’ın PKK liderleriyle görüşmesine izin verildi” iddiası

Yeni bir ‘Çözüm Süreci’ mi? | “Öcalan’ın PKK liderleriyle görüşmesine izin verildi” iddiası


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin DEM’liler ile Meclis’te tokalaşması tartışmaları da beraberinde getirdi. Siyaset kulislerinde yeni bir çözüm sürecinin başlayacağı iddiaları ciddi ciddi konuşulmaya başlandı. Bu tartışmalar sürerken, ‘Abdullah Öcalan’ın Kandil ile görüştüğü’ iddiası gündeme geldi.

Gazeteci Amberin Zaman’ın Al-Monitor’deki haberine göre, İmralı Cezaevi’nde tutulan Öcalan’ın PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildi. Abrerin Zaman’a konuşan kaynaklar, Öcalan’ın PKK liderlerine, “Silahları bırakmayı müzakere etmenin zamanı geldi” dediğini aktardı. Habere göre Öcalan, Kandil’deki PKK yöneticileriyle Whatsaap üzerinden iletişim kurdu.

Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasına dair de konuşan bir kaynak, “Kürtlerle diyaloğa şiddetle karşı çıkan Bahçeli’nin kamuoyuna ilk ulaşan kişi olması, Erdoğan’ın ‘Biz ciddiyiz, bizi engellemeyecek!’ deme şekli!” ifadelerini kullandı.

Kaynaklardan biri, kendi geleceklerine nasıl karar vereceklerini sorduklarında Öcalan’ın sinirlenerek telefonu kapattığını söyledi. Diğer bir kaynak, görüşmenin sorunsuz geçmediğini vurguladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi. Kaynaklardan biri, “Yeni bir barış sürecinin başladığını söyleyebiliriz.” dedi.

1 Ekim’deki Meclis’in açılış töreninde Devlet Bahçeli’nin DEM Partili vekillerle ‘tokalaşması’ ve ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri “Yeni çözüm süreci mi?” tartışmasını başlatmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version