Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay onadı: Ağar ve Eken faili meçhul cinayetlerden beraat etti

Yargıtay onadı: Ağar ve Eken faili meçhul cinayetlerden beraat etti


Yargıtay, aralarında Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin ve eski özel harekât polislerinin de olduğu Susurluk çetesi üyelerinin, 1993-96 yılları arasında 19 faili meçhul cinayeti işlediği iddiasıyla açılan 18 sanıklı davada verilen beraat ve zamanaşımı kararlarını yerinde bularak onadı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaları sırasında büyük tartışma yaratan davada, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların beraatini kararlaştırmış, bu kararı istinaf mahkemesi bozmuştu.

Yerel mahkeme ikinci yargılama sonrasında da beraat kararı verince Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (istinaf) bu kez beraat kararını yerinde buldu. Mahkeme, Behçet Cantürk ve Abdülmecit Baskın cinayetleri yönünden, dosyaların zamanaşımına girdiğine hükmederken, diğer cinayetler için beraat kararının yerinde olduğunu belirtti.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI: YETERLİ DELİL YOK

T24’te yer alan habere göre Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bazı cinayetler yönünden zamanaşımı kararı verilmesi gerektiğini belirterek, dosyanın bir kısmını düzelterek onadı.

Daire, oybirliğiyle aldığı kararda, beraat hükümlerini de şu gerekçeyle yerinde buldu:

“Yargılama sürecindeki işlemlerin usûl ve kanuna uygun olarak yapıldığı, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan ve dosya kapsamına göre yeterli olduğu anlaşılan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı, hükme esas alınan ve reddedilen delillerin açıkça gösterildiği, soruşturma ve kovuşturma aşamasında delillerin toplandığı bu haliyle eksik incelemenin bulunmadığı, hükme esas alınan raporların yeterli olduğu, deliller ile desteklenemeyen duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanlar ile delil niteliğine haiz olmayacak belgeler dışında başkaca delil bulunmaması nazara alınarak, Mahkemenin yargılama sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dava dosyası içeriğine göre, sanıkların üzerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından şüphe sanıklar lehine değerlendirilerek atılı suçlardan beraat kararları verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği anlaşılmakla, temyiz sebeplerinin incelenmesinde hükümlerde hukuka aykırılık bulunmamıştır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version