Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi: ”Ömer Öcalan İmralı’ya gitti, Abdullah Öcalan’la görüştü”

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi: ”Ömer Öcalan İmralı’ya gitti, Abdullah Öcalan’la görüştü”


AKP rejimine yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’de konuşma yapmaya davet etmesinin ardından Öcalan’ın yeğeni ve DEM Parti Urfa milletvekili Ömer Öcalan’ın dün İmralı’ya giderek görüşme yaptığını yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin.” demişti.

Bahçeli’nin açıklamasının ardından Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdülkadir Selvi’den dikkat çekici bir iddia geldi. Selvi,  İmralı’da tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’la dün yaklaşık 43 ay sonra ilk görüşmenin yapıldığını ileri sürdü.

‘İKİ SAAT SÜRDÜ’

Selvi, Öcalan’ın yeğeni de olan DEM Parti Urfa milletvekili Ömer Öcalan’ın ağustos ayında yaptığı görüşme başvurusuna dün olumlu cevap verildiğini yazdı. Selvi’nin yazısına göre, Ömer Öcalan dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştü; saat 11.00’de başlayan görüşme iki saat sürdü. Selvi, Abdullah Öcalan’ın “Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediğini iddia etti.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

‘DÜN SABAH FERİBOTLA İMRALI’YA GÖTÜRÜLDÜ’

“Bu gelişmeler yaşanırken, 22 Ekim tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından Ömer Öcalan’a, İmralı’ya gitme başvurusunun kabul edildiği bilgisi iletildi. Adanın şartları nedeniyle Ömer Öcalan’ın, çarşamba günü Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması istendi. Ömer Öcalan dün sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ne yanaşan bir feribotla alınarak İmralı’ya götürüldü. Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan’ın görüşmesinin saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar devam ettiği ifade edildi. 43 ay sonra gerçekleşen bu görüşmede Öcalan’ın hangi mesajları verdiği merak konusu oldu.

Öcalan’ın Bahçeli’nin çağrısına karşı takınacağı tavır sürecin ilerlemesi açısından önemli olarak görülüyor.

‘ÖCALAN, SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YAPACAĞINI SÖYLEDİ’ İDDİASI

Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor.

Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor.

Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’la görüşmesinde silahların bırakılması ve yeni bir süreç başlatılması konusunda rol üstleneceği mesajı verdiği ifade ediliyor. Ama Öcalan’ın bu mesajına Kandil’in ne yanıt vereceği ise merak konusu oldu.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version