Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yandaş gazeteci Hande Fırat: ”İmralı ziyareti için Ömer Öcalan’a izin verildi”

Yandaş gazeteci Hande Fırat: ”İmralı ziyareti için Ömer Öcalan’a izin verildi”


AKP rejimine yakınlığıyla bilinen gazeteci Hande Fırat, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusunda bulunan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın başvurusunun kabul edildiğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Gelsin, TBMM’de DEM grup toplantısında konuşsun” açıklamasıyla “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması” tartışması yeniden başlarken, İmralı ziyaretine izin verildiği iddia edildi.

Hande Fırat, İmralı Cezaevi’nde tecritte tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusunda bulunan Dem Parti Milletvekili Ömer Öcalan’ın başvurusunun kabul edildiğini iddia etti.

İzin konusunda henüz resmi açıklama yapılmadığının altını çizen Fırat, “Bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor.” dedi

Hande Fırat X hesabından yaptığı paylaşımda, “İmralı ziyareti için başvuru yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

İmralı ziyareti için başvuru yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor.

— Hande Fırat (@handefrt) October 22, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version