Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wan’dan binler ‘özgürlük’ mitingine akacak


WAN – Amed’de 13 Ekim’de düzenlenecek “özgürlük” mitingine Wan’dan binlerce kişiyle birlikte katılacaklarını aktaran DBP’li Uğur Bayrak, “Sayın Öcalan’ın özgürlük zamanı geldi. Öcalan demek barış demek, kan akmaması demek” diye kaydetti. 

Demokratik Kurumlar Platformu, 13 Ekim’de Amed’de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla büyük bir miting düzenleyecek. PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan kampanya kapsamında düzenlenecek mitingin hazırlıkları birçok kentte devam ediyor. Wan’da da binlerce kişinin Amed’de yapılacak mitingi katılması bekleniyor. 

 

‘FAŞİZMİ DURDURMAK GEREK’ 

 

Wan’da miting hazırlıklarını sürdüren Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Parti Meclisi üyesi Uğur Bayrak, tüm kent sakinlerini mitinge çağırdı. Bayrak, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük 9 Ekim 1998’de startı verilen komplonun 26’ncı yılı olduğuna işaret ederek, “Sayın Öcalan üzerinde 42 aydır devam eden ağır bir de tecrit var. Ne ailesi ne avukatlarıyla görüştürülmüyor. Sayın Öcalan’ın sağlık durumundan endişeliyiz. 26 yıldır hızını devam ettiren bir faşizm var ve artık bu faşizmi durdurmak gerekiyor” dedi.

 

‘YÜZBİNLER KATILMALI’

 

Uğur Bayrak

 

Bayrak, Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan siyasi tıkanıklığın temel nedenlerinden birisinin mutlak tecrit olduğuna dikkati çekti. Bayrak, Abdullah Öcalan’ın önemli bir lider olduğuna işaret ederek, “Sayın Öcalan sadece Kürt hareketine yön vermiyor. Yaptığı savunmalar ve derlemelerle Kurdistan, Ortadoğu ve dünyaya yön veriyor. Ortadoğu’da bir tıkanma var ve bunun nedenlerinden birisi Sayın Öcalan’ın 25 yıldır esaret altında olmasıdır. Bu nedenle krizden çıkmanın yolu Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesidir. Sayın Öcalan ile görüşmek demek, bir yol bulmak veya bir yol haritası çizmek demektir” diye konuştu. 

 

Amed’te 13 Ekim’de yapılacak mitingin büyük önemde olduğuna vurgu yapan Bayrak, “Bugün Sayın Öcalan’ın özgür olması ülkenin ve insanların özgür olması anlamına geliyor. Sayın Öcalan’nın özgürleşmesi demek Kürt halkı ve Türkiye’deki devrimci, demokrat, ötekileştirilmiş etnik kimliklerin özgürleşmesi demektir. Bundan dolayı Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söylüyoruz. Yüzbinlerin, hatta milyonların mitinge katılımı önemlidir” dedi. 

 

KOMİSYONLAR ÇALIŞIYOR 

 

Wan’ın söz konusu konularda rol ve misyonun çok belirleyici olduğuna dikkati çeken Bayrak, “Seçimlerde 14 belediyenin tamamını alan bir kent. İrade gaspına karşı 2 günlük haklı bir direniş göstererek mazbatayı aldı. Bu nedenle herkesin gözü Wan’dadır. Wan’dan büyük bir beklenti var. Biz de binlerin katılımıyla Amed mitinginde olacağız. Buna ilişkin ilçe ilçe, mahalle mahalle komisyonlar kurduk. Bu çalışmayı da siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle yürütüyoruz. Amed mitingine katılmak isteyen 7’den 70’e her yurttaşımızı götürmeye hazırız. Bunun için il ve ilçe örgütlerimize başvurmaları yeterlidir” şeklinde konuştu. 

 

‘ÖCALAN İÇİN ÖZELEŞTİRİ POZİSYONUNDAYIZ’ 

 

Miting gününe kadar Wan’da sokak sokak, ev eve gezeceklerini aktaran Bayrak, “Wan halkı kendine yakışacak bir katılım gösterecek. Sayın Öcalan’ın özgürlük zamanı geldi. Bu konuda hem Kürt siyaseti hem Türkiye’deki devrimci ve demokratlar özeleştiri pozisyonundadır. Çünkü Sayın Öcalan demek barış demektir. Sayın Öcalan demek bu topraklarda kan akmaması demek. Sayın Öcalan demek bu topraklarda barışın, özgürlüğün, kardeşliğin, birlikte yaşaması demek. Yeni bir toplumun inşası demektir. Dolasıyla Sayın Öcalan’nın bir an önce özgürlüğüne kavuşması lazım. Bunun için üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yapmalıyız” ifadelerini kullandı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version