Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uzay Seyahatleri İçin Bilet Satışları Başladı: Fiyatı Ne Kadar?

Uzay Seyahatleri İçin Bilet Satışları Başladı: Fiyatı Ne Kadar?


Çin merkezli uzay ve havacılık şirketi Deep Blue Aerospace, 2027’de gerçekleştirmeyi hedeflediği yörünge altı uzay turizmi seferi için iki bilet satışı yaptı. Her biri 1,5 milyon yuan (yaklaşık 210 bin dolar) olan bu biletler, yolcularına 5 dakikalık ağırlıksızlık deneyimi yaşama fırsatı sunacak. Şirket, bu ay içinde yeni bilet satışlarına da başlamayı planlıyor.

UZAYA İLK BİLET SATIŞI YAPILDI

Ülke basınında yer alan haberlere göre, biletlerin satışı, Çin’in popüler e-ticaret platformu Taobao üzerinden gerçekleşti. Jiangsu eyaletinde faaliyet gösteren Deep Blue Aerospace, uzay turizmi alanında Çin’de bilet satışı yapan ilk şirket olarak dikkat çekiyor.

SEYAHAT 12 DAKİKA SÜRECEK

Şirketin 2027’de düzenlemeyi planladığı bu yörünge altı uzay yolculuğu, özel bir uzay aracı yerine roketle yapılacak ve toplamda 12 dakika sürecek. Bu süre zarfında yolcular, dış uzayda geçirecekleri 5 dakikalık bölümde ağırlıksızlık hissini deneyimleyecek.

Deep Blue Aerospace, bu projede yeniden kullanılabilir roket teknolojisini kullanarak uzay turizmi maliyetlerini uzun vadede düşürmeyi hedefliyor. Şirketin iki yıl boyunca yoğun insansız test uçuşları yaparak bu roket teknolojisini geliştirmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version