Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UNICEF: 370 milyondan fazla kız çocuğu cinsel şiddete maruz kaldı

UNICEF: 370 milyondan fazla kız çocuğu cinsel şiddete maruz kaldı


UNICEF

UNICEF’in yeni raporunda dünya genelinde 370 milyondan fazla kız çocuğunun cinsel şiddete maruz kaldığı belirtilirken sözlü ve internet üzerinden istismar da hesaba katıldığında bu sayının 650 milyona ulaştığı ortaya konuldu.

UNICEF, Perşembe günü yayınladığı bir raporla her sekiz kız çocuğundan birinin 18 yaşından önce tecavüz ya da cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı. UNICEF; raporunda ayrıca cinsel şiddetin “temas içermeyen” biçimleri olarak tanımlanan, internet üzerinden ve sözlü istismar da dikkate alındığında dünya üzerinde her 5 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell yaptığı açıklamada “Çocuklara yönelik cinsel şiddet ahlaki vicdanımızda bir lekedir” dedi. Russell sözlerine şöyle devam etti: “Kendilerini güvende hissetmeleri gereken yerlerde, çoğu zaman çocuğun tanıdığı ve güvendiği biri tarafından gerçekleştirilen bu şiddet derin ve kalıcı travmalara yol açmaktadır.”

UNICEF’in raporuna göre cinsel şiddet özellikle güvenlik probleminin olduğu bölgelerde artış gösterirken sorunun tüm coğrafi, ekonomik ve kültürel sınırları aştığı da ortaya konuldu. En fazla mağdurun 79 milyon kız çocuğuyla Sahra Altı Afrika’da görüldüğü, bunu 75 milyonla Doğu ve Güneydoğu Asya’nın takip ettiği açıklanırken Avrupa ile Kuzey Amerika’da da 68 milyon kzı çocuğunun cinsel şiddete maruz kaldığı aktarıldı.

Erkek çocuklar da cinsel şiddet mağduru

UNICEF, raporun hazırlanmasında 2010 ve 2022 yılları arasında 120 ülkeden toplanan verilerin kullanıldığını belirtirken erkek çocukların da hedef alındığını bildirdi. Yaklaşık her 11 erkek çocuktan birinin yani yaklaşık 240 ila 310 milyon arasındaki erkek çocuğun tecavüz ya da cinsel saldırıya maruz kaldığı ifade edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version