Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uluslararası haydutluk: Kenya’da 7 Türk vatandaşı kaçırıldı

Uluslararası haydutluk: Kenya’da 7 Türk vatandaşı kaçırıldı


Kenya’da BM koruması altındaki aralarında kadınlarla çocukların da bulunduğu 7 Türk vatandaşı sabah saatlerinde kaçırıldı.

Kaçırılan isimler şöyle: Mustafa Genç ve oğlu Abdullah Genç, Hüseyin Yeşilsu, Necdet Seyitoğlu, Öztürk Uzun, Alparslan Taşçı ve eşi Saadet Taşçı.

‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasını yürüten savcıyı öldürmesi karşılığında 100 bin dolara anlaşılan tetikçi M.E.O’ya kimlik veren İbrahim Kalın’ın başında olduğu MİT tarafından kaçırıldıkları düşünülen Türk vatandaşlarının nerede tutuldukları ise belirsizliğini koruyor.

Uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları Kenya makamlarından acilen resmi açıklama yapmasını bekliyor.

Kaçırılan 7 kişiden 3’ü serbest bırakıldı

Yerel kaynakların aktardığına göre; Mustafa Genç’in oğlu Abdullah Genç, Necdet Seyitoğlu ve Alparslan Taşçı’nın eşi Saadet Taşçı serbest bırakıldı.

Silahlı 4 kişi

Serbest kalan Mustafa Genç’in 17 yaşındaki oğlu Abdullah Genç, kaçırılma olayını şu sözlerle anlattı: “Sabah anne ve babamla birlikte arabayla okula giderken yolun daraldığı bir yerinde bir araba sıkıştırıp ön taraftan vurarak bizi durdurdu. Arabadan inen 4 silahlı kişi babamı ve beni aldı, annemi bıraktı. Sonra beni de bıraktılar.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version