Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, 4 kişinin Kenya’dan Türkiye’ye kaçırılmasına tepki gösterdi

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, 4 kişinin Kenya’dan Türkiye’ye kaçırılmasına tepki gösterdi


Ishara S.Kodikara / AFP

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty Internatıonal) Genel Sekreteri Agnes Callamard, Birleşmiş Milletler koruması altında Kenya’da yaşayan 4 Türk mültecinin Türkiye’ye kaçırılmasına tepki gösterdi.

Callamard, “Türk makamları, tehdit olarak algıladıkları kişilerin peşine düşmek için, söz konusu kişiler başka bir ülkeye sığınmış olsalar bile, olağanüstü çaba sarf etmeye hazır. Ancak Türkiye, temel insan hakları ilkelerini suiistimal etmeye istekli hükümetlerin suç ortaklığı olmadan ilerleyemezdi.” dedi.

Callamard açıklamasında, bu olayın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin en yeni üyesi olan Kenya’nın güvenilirliğini zedeleyeceğini ve gelecek yıl yapılması planlanan Birleşmiş Milletler Evrensel Periyodik İnceleme sürecinde Kenya’yı zor durumda bırakacağını ifade etti.

Callamard, Kenya’nın “geri göndermeme ilkesini ihlal ederek Mustafa Genç, Öztürk Uzun, Alparslan Taşçı ve Hüseyin Yeşilsu’yu ciddi insan hakları ihlali riskiyle karşı karşıya bıraktığını” sizlerine ekledi.

Dünyanın en büyük insan hakları STK’larından biri olan Uluslararası Af Örgütü, Hizmet Hareketi’ne yönelik insan haklarını dillendirme konusunda çekimser davranıyordu. Örgüt, raporlarında sistematik bir şekilde Hizmet Hareketi gönüllülerinin uğradığı hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri görmezden gelmekle suçlanıyordu.

The Turkish authorities are prepared to go to extraordinary length to go after those they perceive as a threat, even when the individuals in question have found refuge in another country. But Türkiye could not proceed without the complicity of governments willing to abuse… pic.twitter.com/iAXi0I5KNi

— Agnes Callamard (@AgnesCallamard) October 22, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version