Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UKRAYNA | Donetsk bölgesinde 6 Kuzey Kore askeri öldürüldü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Moskova yolunda


Ukrayna’da yayınlanan haberlere göre, Perşembe günü Ukrayna’nın Donetsk bölgesi yakınlarındaki Rus cephe hattında 6 Kuzey Koreli asker öldürüldü.

Kyiv Post ve Interfax-Ukrayna’ya konuşan isimsiz istihbarat kaynakları, aralarında 6 Kuzey Koreli subayın da bulunduğu 20’den fazla askeri personelin bir füze saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

Rus Telegram kanalı Kremlin Snuffbox’a göre, Kuzey Kore’den 3 subay daha saldırıda yaralandı ve tedavi edilmek üzere Moskova’ya gönderildi.

Newsweek’te yer alan habere göre, Rus askerleri Kuzey Koreli subaylara Donetsk’teki eğitim sahasında Moskova’nın “saldırı operasyonlarına ve savunmaya nasıl hazırlandığını, Amerikan silahlarına nasıl karşı koyduğunu” gösteriyordu.

Geçtiğimiz yıl Ukrayna askeri istihbaratı, Donetsk yakınlarındaki Rus işgali altındaki bölgeye aralarında mühendislik personelinin de bulunduğu bazı Kuzey Koreli askerlerin geldiğini bildirmişti.

Ukrayna ayrıca, Eylül 2023’te Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’u Kuzey Kore vatandaşlarını inşaat işleri için Rus işgali altındaki Donetsk ve Luhansk bölgelerine göndermeye ikna ettiğini söylemişti.

Haziran ayında Putin 24 yıl sonra Kuzey Kore’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı ve Kim, NATO’nun 5’inci Maddesine benzer bir madde içeren “kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması” imzaladı.

Kuzey Kore devlet medyası tarafından yayınlanan Rusya-Kuzey Kore pakt metninde, ülkelerden birinin “silahlı bir saldırı nedeniyle savaş durumuna girmesi” halinde, diğeri “elindeki tüm araçlarla derhal askeri ve diğer yardımları sağlayacak.” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version