Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üç yıldır cezaevindeydi: 88 yaşındaki Adem dede hapiste öldü

Üç yıldır cezaevindeydi: 88 yaşındaki Adem dede hapiste öldü


İsparta’da öğrencilere burs verdiği, kapatılan bir derneğe üye olduğu ve Bank Asya’ya hesabı bulunduğu gerekçesiyle terör örgütü üyeliği suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 ay ceza onandığı için tutuklanan ve 3 yıldır Yalvaç T Tipi Cezaevinde bulunan Adem Cirit (88), dün hayatını kaybetti.

Kronos’a konuşan ailesi, “Maalesef babamız dün öğlen saatlerinde vefat etmiş. Kopuşta hastalanmış, hastaneye götürmüşler ama… Cenazemizi henüz teslim almadık. Otopsi işlemleri yapılıyor. Isparta Şehir Hastanesi’nde bekliyoruz. Bugün alıp defnedeceğiz.” dedi.

Cirit’e öğrencilere burs toplamak, derneğe üye olmak ve Bank Asya’ya ev parasını yatırmak gibi gerekçelerle 6 yıl 3 ay ceza verilmiş, ceza 15 Aralık 2021’de onaylandığı için tutuklanmıştı.

Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu, Yalvaç T Tipi Cezaevinin tuvaletinde düştüğü için kalçası ve sol bileği kırılan 87 yaşındaki hasta mahpus Adem Cirit’e ‘Cezaevinde kalabilir’ raporu vermişti. Kişisel bakımı koğuş arkadaşları tarafından yapılan Cirit, resmi makamlara yaptığı başvurulardan sonuç alamayınca DEM Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazarak yardım istemiş ve “Koğuşumun tuvaletinde düştüm. Sol bileğim kırıldı. 18.03.2022’de Yalvaç Devlet Hastanesi’nde kolum alçıya alındı. 18.10.2022 tarihinde düştüm, kalçam kırıldı. Isparta Şehir Hastanesi’nde ameliyat oldum. Platin takıldı.

Sayın milletvekilim dizlerim katlanmıyor. Bu yüzden tuvalette oturamıyorum. Koğuştaki arkadaşlar, plastik sandalyenin oturağını deldi, bu sandalye ile ihtiyacımı gidermeye çalışıyorum. İdrarımı tutamıyorum, bazen kaçırıyorum. Bunları size anlattığım için kusura bakmayın. Durumu izah etmek istedim. Unutkanlık var. Konuşulanları anlamakta zorlanıyorum. Merdivenden inip çıkmakta zorlanıyorum. Temmuz 2023 ayı içinde fenalaştım. Acile götürüldüm. Ellerim titriyor. Koğuşumdakilere rica ederek dilekçe ve yazılarımı yazdırıyorum, imzalıyorum. Cezaevinde bu şartlarda zorlanıyorum. Tahliye olmak istiyorum. Nasıl bir yol izleyeceğim? Bu hususta bana yardımcı olabilir misiniz?” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version