Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TUSAŞ saldırısına siyasilerden ilk tepkiler: “Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”

TUSAŞ saldırısına siyasilerden ilk tepkiler: “Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”


Ankara’da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesisine bombalı saldırı düzenlendi. Tesislerde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırı olduğunu belirterek ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Türkiye’yi sarsan saldırıya ilişkin siyasilerden tepkiler peş peşe geldi.

CHP Genel Başkaın Özgür Özel, “Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum” açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara Kazan’daki TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde büyük bir silahlı saldırı gerçekleştiğini, şehitlerimizin ve yaralılarımızın olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Konuyu ivedilikle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: TERÖRE BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

Serbest Görüş:

MANSUR YAVAŞ: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

CELAL ADAN: DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLARDIR

TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM Genel Kurulu’nda, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri sırasında, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamayı okudu.

Celal Adan, “Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır” değerlendirmesinde bulundu.

Adan, daha sonra birleşime ara verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version