Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: “Ekmek zammı kaçınılmaz”

Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam!


Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin konuştu. Balcı, “Bu ay için fiyat artışı gündemde değil ama bu olumsuzluklar devam ederse yüzde 50 fiyat artışı demek olacaktır. Çok olumsuz tablolar bizi bekliyor.” dedi.

2020 yılında bir çuval (50 kg) ekmeklik un 130 lira civarındaydı. Geçtiğimiz yıl 550 liraya kadar çıktı. Şu anda ise rakam 750-800 lira. Marketlerde ise 1 kg’lık paket unlar 25-30 lira civarında satılıyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, düzenlediği basın toplantısında ekmek fiyatları ve maliyetler ile ilgili açıklama yaptı. Artan un fiyatları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı ile görüşmek istediklerini fakat Bakanlık tarafından kendilerine geri dönüş olmadığını söyledi. Balcı, “Biz Tarım ve Orman Bakanı ile un fiyatının yüzde 30 artış gösterdiği bir zamanda bir araya gelip ne yapacağımızı konuşamayacaksak ne zaman konuşacağız?” şeklinde konuştu. Halil İbrahim Balcı’nın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZITHY pilotu havada hayatını kaybetti: Uçak, New York’a acil iniş yaptıSONRAKİ YAZIİstanbul Boğazı’ndaki yunuslar açlıktan zayıfladı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version