Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tuncer Bakırhan’dan Erdoğan’a çağrı: “Bu süreç olacak mı olmayacak mı; artık konuşmalı”

Tuncer Bakırhan’dan Erdoğan’a çağrı: “Bu süreç olacak mı olmayacak mı; artık konuşmalı”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü konuşmasına katıldığını söyledi. Bakırhan, “Sözler olumlu, birçok aktör tarafından önemli sözler ediliyor bu tartışmalarda. Sadece artık sözü aşacak bir noktaya gelmemiz gerekiyor. Çünkü ülkenin acilen sözü aşan, pratik adımlara, programa, planlamaya ihtiyacı var.” dedi.  Tartışmalarla ilgili AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Bakırhan, “Bu süreç olacak mı, olmayacak mı? Bence artık konuşmalı!” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) 4. Olağan Genel Kongresine katıldı. Bakırhan, kongrenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan çağrısını ve dünkü açıklamalarını değerlendiren Bakırhan, “Bu tartışmalar artık bir yere evrilmeli; bu süreç olacak mı, olmayacak mı? Cumhurbaşkanı da bence artık konuşmalı!” ifadelerini kullandı.

Tuncer Bakırhan, ardından şunları söyledi:

Hukuki ve siyasi zemin oluşturulması gerekiyor

Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin de değerlendirmelerde bulundu:

Tuncer Bakırhan, Bahçeli’nin dünkü açıklamalarına ilişkin ise şunları kaydetti:

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrının ardından ilk kez dün hitap eden Devlet Bahçeli, dikkat çeken mesajlar vermişti. Konuşmasında, Ziya Gökalp’in “Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.” sözlerini hatırlatan Bahçeli, iki halkın 1000 yıllık ortak tarih ve coğrafya sonucunda maddi ve manevi bakımlarda birleşmiş olduğunu söyledi. Bahçeli, Türklerin ve Kürtlerin ortak tehlikeler karşısında durduklarını kaydetti.

Tuncer Bakırhan, DEM Parti’nin Devlet Bahçeli dahil liderlerden randevu talep etmesine dair iddialara ilişkin, “Kurullarımız toplanacak. Yol haritamız orada belirleniyor. Bu konuya ilişkin de muhtemelen orada bir tartışma yürütülür mü bilmem ama kurullarımız karar veriyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version