Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TGC’den Açık Radyo’nun lisansını iptal eden RTÜK’e tepki: Evrensel gazetecilik ilkelerine aykırı

TGC'den Açık Radyo'nun lisansını iptal eden RTÜK'e tepki: Evrensel gazetecilik ilkelerine aykırı


Serbest Görüş Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Açık Radyo’nun karasal lisansının RTÜK kararıyla iptal edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Açık Radyo’nun lisansının kaldırılmasının evrensel gazetecilik ve hukuk ilkelerine aykırı olduğu vurgulandı.

“Yurttaşın bilgiye erişim hakkı engelleniyor”

RTÜK toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmesi gerekirken basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen kararlar almayı sürdürüyor” sözleri ile başlayan açıklama şu şekilde devam etti:

RTÜK son olarak 30 yıldır yayına devam eden Açık Radyo’nun karasal yayın lisansını iptal ederek evrensel gazetecilik ve hukuk ilkelerine, Anayasa’ya aykırı bir karar vermiştir.

RTÜK bağımsız ve eleştirel medya kuruluşlarına ceza vererek yurttaşın bilgiye erişim hakkını engellemeye devam etmektedir. RTÜK’ün kararları ölçüsüz, orantısız ve Anayasa’ya aykırıdır. Kamusal meseleleri tartışmaktan caydırmayı hedeflemektedir. Sansür ve oto sansürü yaygınlaştırmaktadır.

“RTÜK sansür aygıtı olmaktan vazgeçmelidir”

Açıklama şu sözlerle sonlandırıldı: “RTÜK’ü iktidarın sansür aygıtı olmaktan vazgeçmeye, kararlarında Anayasa’ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne, yurttaşların haber alma hakkına saygılı davranmaya çağırmayı sürdürüyoruz. Açık Radyo yayına davet etmelidir.”

Açık Radyo davasında RTÜK’ün itirazı reddedildi

Açık Radyo: Yayın durdurma gün bildirimini beklerken lisans iptal bildirimi geldi

RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti

Açık Radyo duyurdu: RTÜK, karasal yayın lisansını iptal etti

 

Exit mobile version