Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Temelli: Erdoğan, parti başkanı anlayışıyla davranıyor


ANKARA – Erdoğan’ın Meclis oturumuna girdiği sırada DEM Parti milletvekillerinin ayağa kalkmama gerekçesini açıklayan partinin Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmak yerine bir parti başkanı gibi bir anlayışla davranıyor” dedi.

 

İki aylık aranın ardından çalışmalarına başlayan Meclis’in açılışında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını yapmak üzere oturuma katıldığı sırada, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ayağa kalkmadı.

 

Oturum öncesi CHP Meclis grubu milletvekillerine grup yönetimi tarafından Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkılacağı bildirilirken, buna uymak istemeyen vekiller açılışa katılmadı. Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’na girince CHP grubu ayağa kalktı. Bazı CHP’li vekiller ise ayağa kalkmadı.  

 

‘ERDOĞAN SAYGI GÖSTERMİYOR’

 

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, partisinin Meclis’teki tutumunu ajansımıza değerlendirdi.

 

Erdoğan’ın, DEM Parti’ye ve demokrasi mücadelesine “saygı göstermediğini” dile getiren Temelli, “Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmak yerine bir parti başkanı gibi bir anlayışla davranıyor. Her türlü hakareti ve saldırganlığı gösteriyor. Biz de bu nedenlerle kendisini protesto ettik” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version