Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM açılışında konuştu; Erdoğan’ın gündemi yeni Anayasa

TBMM açılışında konuştu; Erdoğan’ın gündemi yeni Anayasa


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başladı. TBMM’nin açılış konuşmasını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yaptı. Kurtulmuş, konuşmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kürsüye davet etti. Erdoğan’ın ana gündemi ise ‘yeni Anayasa’ oldu.

Yeni anayasa çağrısı tekrarlayan ve bu yöndeki çalışmalar için destek isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Erdoğan, “Bir milleti var eden ve ayakta tutan adalettir. Devleti her türlü tehditten koruyacak olan adalettir. Ekonomiyi büyütecek, çalışanı, çalıştıranı ve sanayiciyi mutlu edecek olan yine adalettir.” dedi.

Ekonomide yaşanan sıkıntılata ilişkin de konuşan Erdoğan, enflasyonun düşmekte olduğunu iddia etti. Erdoğan, “Vatandaşımız çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde enflasyondaki düşüşü daha fazla hissedecek.” ifadelerini kullandı.

İsrail’e tepki gösterdi

İsrail’in Lübnan’daki işgaline de değinen Erdoğan, “İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım, Lübnan’a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. İsrail er ya da geç durdurulacak. Siyonist rejimin şahsımızı hedef alan itibar suikastlarına asla izin vermeyeceğiz. Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. 7 Ekim’den beri yaşanan her gelişme bu tehdidin boyutunu artırmaktadır. Bu coğrafya bilgisini sizlere ve aziz milletimize hatırlatmak isterim.”

Lübnan’ı tüm imkanlarımızla destekleyeceğiz

Hamas’a ‘terör örgütü’ diyenlere tepki gösteren Erdoğan, “Karşımızda ırkçı bir rejim ve katliam şebekesi var. Yanı başımızda çocuklar katledilirken, sivil halk üzerine bombalar yağarken tarafsız kalmak suça ortak olmaktır. Bedeli her ne olursa Türkiye, İsrail’in karşısında durmaya devam edecek. İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Lübnan halkını yalnız bırakmayacağız ve tüm imkanlarımızla destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version