Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taylor Swift, Rihanna’yı geçerek dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu


Swift, 2,5 milyar dolar (85 milyar 639 milyon lira) net servete sahip Jay-Z’nin ardından en zengin müzisyenler listesinde ikinci sırada bulunuyor.

Forbes, Swift’in dünya genelinde bir buçuk yıl süren konser turnesi ‘The Eras Tour’un tarihi başarısının ardından şarkıcının mali durumunu güncelleyerek haberi doğruladı.

Swift’in geçen yıl sadece Spotify yayın teliflerinden 100 milyon dolar kazandığı bildirildi.

14 Grammy Ödülü sahibi sanatçının servetinin 600 milyon dolarının turne gelirleri ve telif haklarından, 600 milyon dolarının müzik kataloğunun değerinden ve 125 milyon dolarının da gayrimenkul yatırımlarından geldiğini tahmin ediliyor.

Euronews’ün haberine göre birçok müzisyenin aksine Swift’in servetinin öncelikle müzik kariyerinden kaynaklandığı ve girişimcilik yerine albüm satışları ve konserlerle 10 haneli mal varlığına ulaşan tek müzisyen olduğu belirtiliyor.

Swift milyarder statüsüne Ekim 2023’te ulaşmıştı.

Taylor Swift ayrıca kısa bir süre önce Kamala Harris’i ABD başkanlığı için desteklediğini açıklamış, bunun üzerine Donald Trump kendi kurduğu sosyal medya platformu Truth Social üzerinden “Taylor Swift’ten nefret ediyorum“ yazmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version