Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tarih ve Gastronomi Şöleni’nde yöresel sunumlar yapıldı

Tarih ve Gastronomi Şöleni’nde yöresel sunumlar yapıldı


AMED – Erxenî’de ilki düzenlenen “Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni” Çiyayê Meqem gezisi ve yöresel ürünlerin sunumuyla devam etti. 

 

Amed’de, Erxenî Belediyesi, Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED), Sanatça ile İVA Organizasyon’unun ortaklığıyla düzenlenen 1’inci Hilar Tarih Kültür ve Gastronomi Şöleni ikinci gününde devam etti. Şölen kapsamında Çiyayê Meqem (Makam Dağı) ziyaret edildi, İstasyon Parkı’nda yöresel lezzetlerin sunumu yapıldı. Bugünkü programa, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, Erxenî Belediye Eşbaşkanları Şiyar Güldiken ve Birsen Azak Bayar ile çok sayıda yurttaş katıldı.

 

‘TARİHE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

 

Çiyayê Meqem’e yapılan ziyarette konuşan Doğan Hatun, halkın kültürel hafızasına sahip çıkma sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Hatun,”Erxanî’de 2 gündür tarih ve kültürle iç içe bir şölen yapılıyor. Kürdistan’ın tarihine sahip çıkacağız. Burası, bu topraklar ilk tarımın yapıldığı yerler. Bundan sonra da bu hafızaya sahip çıkacağız” dedi. 

 

Daha sonra konuşan Erxenî Belediyesi Eşbaşkanları Şiyar Güldiken, “Bugün burada Zülküf Paygamber’in makamı Makam Dağı’ndayız. Bu makam, bu dağ gölgesini 10 bin yıldır bu şehirden eksik etmiyor. Bu şehrin tarihi anlamı bütün dünya için büyük, bu makamın gölgesinde bir söz vermiştik: Halkımızın tarihi ve kültürü için her zaman hizmet edeceğiz. Buradan bir kez daha söylüyoruz: Bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz” diye belirtti. 

 

Yapılan ziyaretin ardından şölene katılanlar İstasyon Park’ında bulunan yöresel yiyeceklerin tanıtımı için kurulan stantları gezdi. Etkinliğe katılanlar davul zurna eşliğinde halaya durdu. 

 

Şölen, yöresel kıyafetlerin tanıtımı ve konserle sona erecek. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version