Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Talabani’den Barzani’ye: Seni durduracağım


HABER MERKEZİ – KDP’ nin gücünü kaybettiğini ifade eden YNK Lideri Bafil Talabani, Mesrur Barzani’ye hitaben, “Allah adına yemin ederim ki seni durduracağım” ifadelerini kullandı.

 

Federe Kürdistan Bölgesi Parlamentosu seçimlerinin son haftası. Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Lideri Bafil Celal Talabani, Hewlêr’deki mitinginde konuştu. Talabani, “5 yıldır bu hükümet halkına maaş ödeyemiyor. Hükümetin petrol politikası yok ama hırsızlık ve petrol politikası var” dedi. Talabani ayrıca, Mesrur Barzani’ye hitaben, “Allah adına yemin ederim ki seni durduracağım” ifadelerini kullandı.

 

‘POLİS SİSTEMİNE SON VERECEĞİZ’

 

Bu seçimlerin diğer Kürdistan Bölgesi seçimlerinden farkını vurgulayan Talabani, “Bu seçimde hile yapılmıyor. Bu yüzden Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi dengeyi değiştirebilirsiniz. Bu hükümet ülkeyi polis devletine dönüştürüyor ve biz bu polis sistemine son vereceğiz. Tüccarlardan haraç aldıkları için Hewlêr’in iş insanları burayı terk ediyor” diye ekledi. 

 

‘YNK KENDİ YOLUNA GERİ DÖNDÜ’

 

Hangi tarafa oy verilmesi gerektiğiyle ilgili Talabani şunları söyledi: “Oyunuzu hayatınızı değiştirebilecek bir partiye verin. Biz söz veriyoruz ki en iyi hükümeti kuracağız. Sandıklara gidin ve oy pusulalarını yeşile boyayın. Yarım saat içinde YNK’ye oy verin, biz de dört yıl boyunca size hizmet edeceğiz. YNK, Güney Kürdistan’da Kürt ulusal bilincini yeniden canlandıracak, halkımızın onurunu ve güvenliğini koruyacak. YNK’nin geçmişteki başarıları tesadüf değil, bir planın sonucuydu. Bu yüzden düşmanlarımız YNK’den korkuyor ve ondan kaçıyorlar. Şimdi YNK, kendi yoluna geri döndü ve düşmanlarımızı kırıp geçiren bir devrim başlattı.”

 

‘KDP GÜCÜNÜ KAYBETTİ’

 

Kürdistan Bölgesi’nin kurumlarına ilişkin Talabani, KDP’nin bu kurumları sürekli kendi çıkarları için kullandığını ancak YNK’nin kamu kurumlarını halkın kurumları yapmak istediğini belirtti. Talabani, partisi YNK’nin seçim kampanyasının son haftasındaki konuşmasını şu şekilde bitirdi: “YNK’nin ne kadar güçlü olduğunu görün. 3 yıldır KDP üzerimize baskı yapıyor. Çünkü KDP biraz gücünü kaybetti ve biz diktatörlüğün en büyük düşmanıyız. Hewlêrlilerden beni bir Hewlêrli olarak kabul etmelerini istiyorum.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version