Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliye edilen Karataş’tan tutsaklar için mücadele çağrısı


ADANA – Yıllarca tutulduğu YGC’leri birer “mezarlık” olarak niteleyen Mehmet Zeki Karataş, hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yaparken, DEM Partili Ali Bozan ise İmralı tecridine dikkat çekip, mücadele çağrısında bulundu.

 

Adana’da 2011’de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana İl Başkanı olan Mehmet Zeki Karataş, 13 yıllık tutsaklığın ardından 18 Ekim’de Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden (YGC) tahliye edildi. Karataş’ı Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahallesi’ndeki evinde DEM Parti milletvekilleri Kamuran Tanhan ve Ali Bozan, DEM Parti Adana il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri, TJA, DBP, Akdeniz  Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER), Adana  Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

 

‘CEZAEVİNDEKİ VAHŞET BİLİNMELİ’

 

Karataş kendisini ziyaret edenlere teşekkür ederek, Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nin (YGC) durumuna ve karşılaştıkları hak ihlallerine değindi. YGC’leri “mezar” olarak tabir eden Karataş, “24 saat bir hücredeyiz, arkadaşlarımız arasında iletişim yok. Koymuşlar zemin kata; 24 saat oradayız. Bizler, gökyüzünü, güneşi, ayı ve yıldızları görmüyoruz. 24 saat bir lambanın altındayız. 68 santimetre genişliği, 3 metre uzunluğu olan bir hücrede tutulduk. 24 saat içinde 1,5 saat havalandırmaya çıkarırlardı bizi. Bunlar birer kabristan. Bizler birbirimize bir iğne bile veremiyoruz. Kitap verilmiyor. Kıyafetlerimizi o küçücük odada yıkayıp, kuruttuk. O nemde hastalandık. Dışarıda bu vahşetin bilinmesi gerekir” diyerek yaşadıkları durumu özetledi. Karataş son olarak cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı mücadele çağrısı yaptı.

 

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Karataş’ın anlattıklarıyla cezaevindeki işkence ve zulme tanık olduklarını ifade etti. Son zamanlarda sırf cezaevindeki yakınlarına para yatırdıkları için tutuklananlara işaret eden Bozan, sistemin her alanda Kürt halkını tek başına bırakıp yalnızlaştırmak istediğini vurguladı. Polisin Karataş’ın evinin önünde beklemesine tepki gösteren Bozan, hiçbir baskının kendilerini yıldırmayacağını sözlerine ekleyerek, “Kürt halkı artık korku zincirlerini kırmış. Kürt halkı değerlerine sahip çıkacak” dedi. Karataş’ın 13 yıl boyunca mücadele edip direndiğini söyleyen Bozan, İmralı tecridine dikkat çekerek, “Diyoruz ki Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere cezaevlerindeki bütün siyasi tutsaklar, özgür oluncaya, aramızda oluncaya aynı zamanda bu coğrafyaya gerçek onurlu bir barış gelinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version