Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Strazburg’da tarihi buluşma: Türkiye’deki yüzbinlerce mazlumun sesi olacaklar

Strazburg’da tarihi buluşma: Türkiye’deki yüzbinlerce mazlumun sesi olacaklar


Strazburg tarihi bir buluşmaya daha sahne oluyor. Adalet arayan binlerce aktivist, yüzbinlerce insanın sesine ses olmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Konseyi önünde bir araya geliyor.

KARARLARIN UYGULANMAMASINA AVRUPA KONSEYİ SESSİZ KALIYOR

Türkiye’deki adaletsizlik artık uluslararası arenada da kabul görüyor. Bunda AİHM’in Kavala, Demirtaş ve Yalçınkaya kararlarının Türkiye’de iktidar ve yargı tarafından yok sayılması etkili oldu. AİHM kararlarının yok sayılmasına Avrupa Konseyi tarafından herhangi bir tepki gösterilmiyor.

Bu Haberlerde İlginizi Çekebilir

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’ten MHP’li isimlerle ilgili yeni iddia: Halit Türk şahittir, “Sen bununla alakanı kes, biz onu öldürelim” dediler

Hasta mahpus Abdulkadir Kuday hayatını kaybetti


SUÇ TEŞKİL ETMEYEN GEREKÇELERLE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR

26 Eylül 2023’teki Yalçınkaya kararından bu yana 4.349 kişi yani günlük ortalama 50 kişi AİHM’nin suç teşkil etmediğini teyit ettiği eylemler nedeniyle tutuklandı. Henüz 18 yaşında bile olmayan kız çocukları, bovling oynamak, internetten yemek siparişi vermek, namaz kılmak, arafe günü salavat okumak gibi sözde suçlamalarla yargılanıyor. Ayrıca yüzlerce kadın, yaşlı, hasta ve altı yaşın altındaki çocuk da siyasi sebeplerle hâlâ cezaevinde bulunuyor.

AİHM ÖNÜNDE ADALET ÇAĞRISI YAPILACAK

Peaceful Actions Platformu bu gerekçelerle bu yıl da Strazburg’da yeni bir barışçıl protesto daha organize ediyor. Bu gerekçeyle mazlumların ve mağdurların sesi olmak isteyen binlerce insan Strazburg’da olacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi önündeki protestolarla bir kez daha adalet çağrısı yapılacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yavaş işleyişi, Avrupa Konseyi’nin görevlerini yapmada yetersiz tavrı protesto edilecek.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version