Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Strazburg Adalet Yürüyüşü’nün yankıları sürüyor: Türkiye’de demokrasi herkes için iyi olacak

Strazburg Adalet Yürüyüşü’nün yankıları sürüyor: Türkiye’de demokrasi herkes için iyi olacak


Fransa’nın önde gelen ulusal gazetelerinden l’humanité, Strazburg Adalet Yürüyüşü’nü haberleştirerek okuyucularına duyurdu.

l’humanité’nin haberini aktarıyoruz;

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’ye, siyasi tutukluların haklarına saygı göstermesi için giderek daha fazla karar verirken, sahada hiçbir şey değişmiyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) eş başkanı Tülay Hatimoğulları, Avrupa Konseyi’ni Türkiye’deki insan haklarının kötüleşen durumu karşısında sert bir tutum almaya çağırmak için Strazburg’a geldi.

Barışçıl eyleme 3 binden fazla kişi katıldı

Takvimlerin tesadüfü: Erdoğan’a karşı en büyük muhalefet partisinin eş başkanı Tülay Hatimoğulları (DEM), Çarşamba günü Strazburg’daki Avrupa Konseyi’ne parlamento meclisi oturumuna katılmak için gelirken, Gülen Hareketi’ne yakın 3.000’den fazla kişinin katıldığı bir gösteri de Avrupa Konseyi önünde müzik ve siyasi sloganlar eşliğinde Türkiye’de hapsedilen yüzlerce siyasi tutuklu için özgürlük talep ediyordu.

Gülen Hareketi ile Kürt davasını savunan siyasi gruplar arasında bir yakınlık bulunmamakla birlikte, hepsi Erdoğan’ın zindanlarında hapsedilen tüm siyasi tutukluları savunmak için bir araya geliyor.

Türkiye’de demokrasi herkes için iyi olacak

DEM Parti eş başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi tutukluların özgürlüğü ve insan haklarına saygı evrensel bir meseledir ve bu uluslararası ilkeleri savunmak için grup farklarına girmeye gerek yok. Bu ilkelerin savunulması bizim için son derece önemli, yan yana olmak gerekli değil, asıl olan bunların savunulmasıdır” diyor.

”Erdoğan karşıtları arasında bölünmeler var, ama Erdoğan’ın mağdurlarını savunmak söz konusu olduğunda, fark yok, hepimiz eşitiz. Bir gün Türkiye’de demokrasi olursa, bu herkes için iyi olacak, Kürtler ve Gülenistler içinde. Şu anda, Kürtler ve Gülenistler Erdoğan rejimine karşı iki ana muhalefettir, tüm muhaliflerle birlikte mücadele etmek gerekir” diye konuşuyor Gülenist insan hakları savunucuları kolektifinin koordinatörü Rumi Bey.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version