Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sıla bebek gözyaşlarıyla toprağa verildi


Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebek gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Sıla bebeğin cenazesi, teyzeleri Asıl Tatar ve Elif Akyüz tarafından morgdan alındı. Gözyaşı döken iki teyzeyi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen görevliler teselli etti.

DEDESİNİN SOYADI İLE SELASI OKUNDU

Hastane morgundan alınan cenaze, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’ndeki dedesi Lütfü Güler’in evinin önüne götürülüp, helallik alındı. Helalliğin ardından Sıla’nın tabutu, cenaze namazının kılınacağı Yeni Cami’ye götürüldü. Camide okunan selada, Sıla’nın soyadı dedesinin soyadı olan Güler olarak okundu. Camide, teyzeler Aslı Tatar ile Elif Akyüz tabuta sarılıp, gözyaşı döktü. Teyzeleri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden gelen görevliler teselli etmeye çalıştı. Cenazeye katılan kadınlar, ‘Sıla bizim kızımız’ yazılı dövizler taşıdı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yeni Cami’de öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, DEVA Partisi Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ile Sıla’nın yakınları, siyasi parti temsilcileri, kadın sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Sıla’nın tabutuna sarılan teyzesi Aslı Tatar, “Yavrum, kıyamam sana. Biz kıyamadık, kıydılar sana. Biz kıyamadık. Saçının teline kurban olduğum, öpüp kokladığım Sıla. Kucağıma alayım, düşmesin yeter ki” diye ağladı.

İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Sıla Yeniçeri, Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version