Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Saray’ların bakımı için 1.8 milyar lira harcanacak!

Tasarruf, Saray’a uğramadı: Günlük harcaması 33,2 milyon lira oldu


Yaklaşık 17 milyar lira ödenek ayrılan Cumhurbaşkanlığı bütçesinden sarayların bakımı için 1.8 milyar TL ödenek ayrıldı. Ayrılan ödeneğin 140 bin 240 emekli maaşına denk geldiği öğrenildi.

TBMM’ye sunulan Cumhurbaşkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 16 milyar 928 milyon lira olarak öngörüldü. Bütçenin yaklaşık 9.9 milyar lirası mal ve hizmet alımlarına giderken 1.8 milyar liralık da sermaye gideri yapılacak. Sermaye giderine ayrılan bu ödeneğin tamamına yakının sarayların bakım ve onarımı gibi işlerde kullanılması bekleniyor. Saray ve köşklerin bakım onarımına 140 bin 240 emeklinin maaşı kadar para gidecek.

Sözcü gazetesindeki habere göre; Cumhurbaşkanlığı bütçesi bu yıl 12.2 milyar liraydı. Gelecek yıl için yüzde 37.8 oranında artırıldı. Yeni bütçenin ana masraf kalemini 9 milyar 827 milyon lirayla mal ve hizmet alımları oluşturdu. Personel maaşına 2.2 milyar, saray ve köşklerin bakım onarımına 1.8 milyar, temsil ve tanıtıma 225 milyon lira ayrıldı.

BEŞTEPE TEK DEĞİL 8 SARAY VE KÖŞK DAHA VAR

Cumhurbaşkanlığına ait Beştepe’deki sarayın yanı sıra Erdoğan, şu saray ve köşkleri de kullanıyor:

İstanbul’daki Huber Köşkü, Vahdettin Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı, Ankara’da Çankaya Köşkü, Muğla Marmaris’teki Okluk Konukevi ile Bitlis’teki Ahlat Köşkü… Ahlat Köşkü, Van Gölü kıyısında. 39 dönüm araziye kurulu. Okluk Konukevi, Gökova’da ve 92 dönüm arazisi var.

İstanbul’da bulunan Huber Köşkü yaz aylarında misafir ağırlamada kullanılıyor.

Tarihe tanıklık eden Dolmabahçe Sarayı’nda Erdoğan’ın çalışma ofisi bulunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version