Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şaibeli eski hakimler, Ankara ve Samsun Barosu’na avukat olarak kabul edildi


Kendilerini ‘devletin ticari istihbarat ayağı’ olarak tanıtan Atadedeler suç örgütü kurarak devletin gücünü kullanarak farklı kişi ve grupları tehdit ve şantajla rüşvet vermeye zorlayan eski hakim Bahtiyar Çolak’ın Ankara Barosu’na firari Galip Öztürk’ün doğum günü partisine katılıp aile fotoğrafı çeken eski hakim Kemal Alver’in ise Samsun Barosu’na avukat olarak kabul edildiği ortaya çıktı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yargılandığı Kobani davasının eski mahkeme heyetinin başkanı olan Bahtiyar Çolak’ın ‘Atadedeler’ ismini verdikleri çete kurarak devletin gücünü arkasına alıp birçok kişiden şantajla rüşvet aldığı ortaya çıkmıştı. Eski Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak’ın da aralarında bulunduğu hâkim, savcı, polis ve bürokratlar, organize suç örgütü kurma suçlamasıyla Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Çolak’ın, “Elçi Başyardımcısı” sıfatıyla 22 ülkenin Ata Dedesi olduğu kaydedilen iddianamede, 5600 yıla kadar hapsi istenmişti.

200 HAKİM VE SAVCININ İSMİNİ HSK’YA VERİP İHRAÇ ETTİRMİŞTİ

Yargıda Birlik Derneği’nin “seçkin” bir üyesi olan Çolak, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yüzlerce hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesinde, tutuklanmasında etkin bir rol oynamıştı. Çolak 15 Temmuz öncesinde Yargıda Birlik Derneği’nin bir üyesi olarak 200’e yakın hakim ve savcının ismini HSK’ya liste halinde verdi. 15 Temmuz sonrasında da bu fişlemeler ve listelemeler devam etti. “Fetö” iddiasıyla görevde bulunan yargıçların ihracında etkin olmuştu.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİN FOTOĞRAFÇISIYDI

Gürcistan’a kaçan suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün “fotoğrafçılığını” yaptığı görüntüsü aynaya yansıyınca ortaya çıkan dönemin Samsun Adalet Komisyonu Başkanı olan hakim Kemal Alver, HSK tarafından görevden alınınca Metro Holding’de işe başlamıştı. Bu ilişkileri ortaya çıkaran gazeteci Berat Gonca ise mahkeme tarafından cezalandırılmıştı.

Eski hakim Kemal Alver’in ise Samsun Barosu’na,  eski hakim Bahtiyar Çolak’ın ise Ankara Barosu’na avukat olarak kabul edildiği ortaya çıktı.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version