Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanı Memişoğlu ‘üste çıktı’: ‘Yenidoğan çetesini biz çökerttik’

Sağlık Bakanı Memişoğlu, doktor göçünü ‘abartı’ buldu


Türkiye Yenidoğan Çetesi’ni konuşuyor; iddianamede adı geçen özel hastanelerin bazıları kapatıldı, olaya adı karışanların bazıları da gözaltına alındı. Ancak gündem sıcaklığına hâlâ korumakta… Olayda ihmali ve sorumluluğu olan kişilerin istifası beklenmekte… Bu kişilerden biri eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, diğeri ise yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu.

Adı dolaşımda olan Sağlık Bakanı Memişoğlu, CNN TÜRK özel programında Yenidoğan Çetesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, çetenin bebekler üzerindeki vahim etkilerine dikkat çekerek, “Bebeklerimizi maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz.” dedi.

Memişoğlu, yenidoğan çetesi hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların can güvenliğinin her zaman kontrol altında olduğunu vurguladı. Bakan, 2023 yılından bu yana yapılan denetimlerin ve gizli takiplerin, suç unsurlarını ortaya çıkarmak için kritik bir rol oynadığını belirtti. “Mayıs 2023’te başlattığımız gizli takip sayesinde, 5 Aralık 2023’te müfettişlerin hastaneye girmesiyle süreci yerel düzeyde kontrol altına aldık,” diyen Memişoğlu, denetimlerin devam ettiğini ifade etti.

Memişoğlu, “Yenidoğan Çetesi’yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama burada bir sıkıntı var diye bana geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

“BU TÜRLÜ CANİCE FAALİYETLER YÜRÜTEN ÇETEYİ BİZ ÇÖKERTTİK”
Yenidoğan Çetesi’nin faaliyetlerini çökerttiklerini vurgulayan Bakan Memişoğlu, bu süreçte gerçekleştirdikleri gizli operasyonları anlattı. “Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik,” dedi.

“2023 MART SONUNDA İHBAR GELDİ”
Çetenin tespitine yönelik ilk ihbarın 2023 Mart sonunda geldiğini belirten Memişoğlu, başlangıçta yeterli delil bulunamadığını, ancak durumun ciddiyetine dair endişelerin olduğunu ifade etti. “İstanbul Emniyeti Mali Büro ekibinden bir arkadaşımızı çağırdık,” diyerek, bu süreçte kendi ekibiyle nasıl çalıştıklarını anlattı.

“BEBEKLERİ HASTANELERDE GÖZETİM ALTINA ALDIK”
Memişoğlu, bebeklerin hastanelerde tutulmasını ve 112 ekiplerinin buraya nakil yapmasını gözlem altına aldıklarını belirtti. “Biz bu operasyonu 4 kişiyle başlattık. Aynı zamanda da denetlemeye devam ettik,” diyerek, hastanelerin denetim sürecinin önemine değindi.

Serbest Görüş:

“26 NİSAN 2024’TEN SONRA ÇETEYE OPERASYON YAPILDI”
Çetenin faaliyetlerinin durdurulması için 26 Nisan 2024’te gerçekleştirilen operasyona dikkat çeken Bakan Memişoğlu, “26 Nisan’da gizlilik kararı kaldırıldı, bilgiler paylaşıldı. Şu anda 10 hastane kapalı durumda,” şeklinde konuştu. Ayrıca, 5 Aralık 2023’te müfettişlerin de o hastaneye giderek yerel kontrol sağladığını belirtti.

“İNSANLIKTAN NASİBİ ALMAMIŞ KİŞİLER”
Son olarak, Bakan Memişoğlu, çetenin üyeleri hakkında “İnsanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyoruz bunları” ifadesini kullanarak, bu tür cani eylemlerin asla affedilemeyeceğini vurguladı.

“CİMER BAŞVURUSUYLA ÇETEYİ ÇÖKERTTİK”
Bakan Memişoğlu, “Bir tane CİMER başvurusuyla bir tane çeteyi çökerttik. Vatandaşlarımıza şunu demek istiyorum; biz tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Son 3 ayda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü kapsamında 5 bin tane denetleme olmuş durumda. Biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü ihbarı, her CİMER başvurusunu değerlendiriyoruz. Bu 6 ay önce yapılmış operasyon ve artık adli süreci devam ediyor. Şunu da göreceksiniz; bunlar her türlü hak ettiği cezayı alacaklar.” ifadesini kullandı.

“NEDEN ŞİMDİ GÜNDEME GELDİ?”
Bakan Memişoğlu, bu çetenin gündeme gelme sebebini de açıkladı: “Bu çetenin bir elemanı Büyükçekmece savcımıza giderek tehditte bulunuyor. Bu operasyon aslında 5,5 ay önce gerçekleşti. Bu soruşturmayı yürüten savcımızın tehdit videosu paylaşıldığı için şu an konuşuluyor.” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version