Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Rojava hava sahası Türk savaş uçaklarına kapatılsın’


HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Federe Kürdistan’daki Temsilciliği ile Rojava’ya Destek Cephesi, hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması çağrısında bulundu.

 

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Federe Kurdistan Bölgesi Temsilciliği ile Rojava’ya Destek Cephesi, Türkiye’nin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Süleymaniye’deki temsilcilikte yapılan açıklamada ilk olarak konuşan Temsilcilik üyesi Fethulah Hüseyin, “Suriye’nin Kuzeyi ve Doğusu, son dört gündür Türk devletinin düşmanca saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılarda su, petrol, elektrik ve üretim merkezleri hedef alındı. Saldırılar ise uluslararası sessizlik nedeniyle gerçekleşiyor. Türk devletinin amacı Özerk Yönetimi yıkmak çünkü Kürt halkının kendini yönetmesini istemiyor. Türk hükümeti saldırılarla bölge halkını yerinden etmeye çalışıyor” diye belirtti. 

 

Koalisyon Güçleri’ne saldırıları engellemeleri ve hava sahasını Türkiye’nin savaş uçaklarına kapatılması çağrısında bulunan Hüseyin, “Türk devleti tüm bölge için tehdit oluşturuyor. Çünkü DAİŞ’i yeniden canlandırmak istiyor” dedi.

 

‘HAVA SAHASI KAPATILSIN’

 

Daha sonra Özerk Yönetim Temsilciliği ve Rojava ile Destek Cephesi adına hazırlanan açıklamayı Şoreş Xidir kamuoyu ile paylaştı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Türk devleti son 4 gündür yaptığı saldırılarla Rojava’da yaşamı durdurmak istiyor. Bu amaçla yerleşim yerleri, hizmet ve üretim alanları ile güvenlik kurumlarını hedef aldı. Bu saldırılarda çoğunluğu sivil 17 kişi şehit düşerken, 65 kişi de yaralandı. Özerk Yönetim’in uçuşa yasak bölge çağrısını destekliyoruz. Ayrıca Güney Kürdistan’daki siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden ve insan hakları kurumlarından soykırım saldırılarına karşı net bir duruş sergilemelerini talep ediyoruz. Türk devleti Misak-ı Milli’yi diriltmek istiyor. Bugün Rojava’ya saldıran yarın Güney Kürdistan’a saldırır.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version