Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Reşit Kibar için ‘Yaşam Nöbeti’


HABER MERKEZİ – Ağaçların kesilmesini engellemek isterken katledilen Reşit Kibar’ın ölümünün birinci ayında birçok kentte Yaşam Nöbetleri tutuldu. 

 

Artvin Borçka ilçesi Cankurtaran bölgesinde yapılmak istenen “mesire alanı” projesine karşı ağaçları korumak isterken katledilen Reşit Kibar için birçok noktada ekolojistler tarafından “Yaşam Nöbeti” tutuldu. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) öncülüğünde Alsancak ÖSYM önünde tutulan nöbette, “Her bir ağacı tek tek savunmak için yaşam nöbetindeyiz. Reşit Kibar isyanımızdır. Dursun Ali’ye, Yıllar’a, Mutlu’ya özgürlük” pankartı açıldı. “Reşit Kibar ölümsüzdür”, “Doğa ve yaşamı savunuyoruz” ve “Karadeniz’den Ege’ye maden projeleri iptal edilsin” dövizleri taşınan nöbette “Katil şirket işbirlikçi AKP” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.  

 

Yaşam nöbetinde konuşan Emine Akbaba, Reşit Kibar’ın mücadelesinin Kazdağları, Akbelen’de, Kuzey Ormanlarında yükselmeye devam ettiğini vurguladı. Reşit Kibar’ı katledenlerin, Tarım, Orman İl Müdürlüğü’nden AKP’li Faruk Çelik’e kadar sorumluluğunu deşifre ettiği için Dursun Ali Koyuncu’nun da tutuklandığını belirten Akbaba, “Dursun Ali ‘Biz Cankurtaran’ı AKP’li Faruk Çelik’e teslim etmeyeceğiz’ dediği için tutuklu. Reşit Kibar’ın hesabını sormak, tutuklananları almak, Cankurtaran, Akbelen için herkesi yaşam nöbetine davet ediyoruz. Cankurtaran ilk değildi ama son olması için bu sokaklardayız. Reşit Kibar’ın hesabını sormak demek 6 Şubat depreminde enkazın altında kalanların, doğamızı yağmacılara teslim edenlerden hesap sormak demektir” diye konuştu. 

 

DEŞTİN KÖYLÜLERİ DE NÖBET TUTTU

 

Muğla’da ise Deştin Çevre Platformu tarafından Menteşe ilçesi Deştin köyünde yaşam nöbeti tutuldu. Nöbette sık sık “Reşit Kibar ölümsüzdür” ve “Deştin’den Borçka’ya direnişe bin selam” sloganları atıldı. Bu nöbette platform adına konuşan Haluk Özsoy, “Cankurtaran’da halkın alanlarını kendi çıkarları için işgal etmeye çalışan bir para babası tarafından ‘dinlenme’ alanı kurulmak isteniyordu. Buna direnen Reşit Kibar katledildi. Reşit Kibar’a sıkılan kurşun hepimize sıkılmıştır. Reşit Kibar ölümsüzdür. Bütün direniş alanlarında yaşayacak ve biz direndikçe o da var olacaktır. Sermayenin bu kadar rahat ve pervasızca hareket etmesini kabul etmiyoruz. Onun failleri bulunana kadar bütün alanlarda mücadelemizi devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

ÇOK SAYIDA YERDE NÖBET VARDI

 

Öte yandan Muğla Milas Akbelen Ormanı, İstanbul’da Velidebağ Korusu ile Adalar’da, Ankara’da Kuğulu Park’ta, Çanakkale İskele Meydanı’nda ile Kazdağlarında, Eskişehir Hamamyolu anıt ağaç önü ile Balıkesir’in Burhaniye, Manisa’nın Salihli, Hatay’ın Antakya ve Sivas’ın Kangal ilçelerinde de yaşam nöbetleri tutuldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version