Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rafael Nadal, tenisten emekli olacağını duyurdu

Rafael Nadal, tenisten emekli olacağını duyurdu


(Photo by Glyn KIRK / AFP)

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Kasım ayında Malaga’da düzenlenecek Davis Kupası finallerinden sonra emekli olacağını açıkladı. 2022 yılında 22. ve son Grand Slam turnuvasını kazanan İspanyol tenisçi, son iki yılın büyük bir bölümünde sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.

Rafael Nadal Perşembe günü yaptığı açıklamada Malaga’da yapılacak Davis Kupası finallerinden sonra profesyonel tenis oynamayı bırakacağını söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Herkese merhaba, profesyonel tenisten emekli olduğumu bildirmek için buradayım” diyen Nadal sözlerine şöyle devam etti: “Gerçek şu ki, çok zor yıllar geçirdim, özellikle de bu son iki yıl”.

Mil gracias a todos
Many thanks to all
Merci beaucoup à tous
Grazie mille à tutti
谢谢大家
شكرا لكم جميعا
תודה לכולכם
Obrigado a todos
Vielen Dank euch allen
Tack alla
Хвала свима
Gràcies a tots pic.twitter.com/7yPRs7QrOi

— Rafa Nadal (@RafaelNadal) October 10, 2024

Kariyeri boyunca sakatlıklarla mücadele eden efsane tenisçi 2 yıl önce Fransa Açık’ı 14 kez kazanmayı başarmış fakat sonrasında tekrar ciddi sakatlıklar yaşayarak birçok turnuvadan çekilmişti.

2022’de Fransa Açık’ı kazandıktan yaklaşık bir ay sonra Wimbledon yarı finalinde Nick Kyrgios ile oynayacağı maç öncesinde turnuvadan çekilmek zorunda kalan Nadal, 2023 Avustralya Açık’ta başka bir sakatlık yaşamış ve yaklaşık bir yıl kortlardan uzak kalmıştı.

Emekli olmaya hazırlanan 38 yaşındaki sporcu, erkek tenisinde Novak Djokovic’ten sonra en çok Grand Slam kazanan tenişci olurken Fransa Açık’ı da 14 kez kazanarak kırılması zor bir rekora imzasını attı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version